Мед Атлант

Медики і патрульні Івано-Франківська обговорили причини та наслідки ДТП. ФОТО

Сьогодні, 11 травня, в Івано-Франківській міській поліклініці відбулася прес-конференція, приурочена четвертому глобальному Тижню безпеки дорожнього руху.

У прес-конференції взяли участь представники поліції, медицини і громадських організацій, передає МІСТО.

Під час прес-конференції обговорили причини та наслідки водіння в стані алкогольного сп’яніння, розбіжності між даними поліції та медзакладів, а також заходи, які проводяться для безпеки дорожнього руху.

“Ми проводимо профілактичні роботи для забезпечення безпеки дорожнього руху, тобто виставляємо острівці безпеки, відповідні знаки. Наполягаємо також на тому, щоб освітлювались пішохідні переходи. Але цих заходів недостатньо для зменшення смертей під час дорожнього руху. Тому ми повинні поговорити сьогодні про безпеки дорожнього руху”, – каже заступник начальника Управління патрульної поліції у м. Івано-Франківську Олег Сердюк.

Патрульний додав, що є випадки, коли водій на місці відмовляється проходити алкотест, а їде і робить в наркодиспансері, після чого приносить  в суд альтернативні висновки. Суд вводиться в оману, а поліція оскаржити рішення суду вже не може.
Представники медицини запевняють, що у них все робиться чесно, та жодної фальсифікації не проводиться.
 “Хочу звернутись до поліції, щоб патрульні давали зразу готові бланки. Я думаю, що в медицині всі мої колеги, всі так поступають, як я – чесно і справедливо. Тобто, обов’язково роблять аналіз на вміст алкоголю в крові всім постраждалим в ДТП,” – запевнив завідувач реанімаційного відділення обласної лікарні Ігор Пулик.

Читайте також: На Івано-Франківщині синоптики прогнозують мінливу хмарність без опадів

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...