Мед Атлант

Прикарпатських митців запрошують до участі у “Мистецькому соборі”

19 серпня 2017 року виповнюється пʼята річниця від освячення Катедрального собору Преображення Христового Коломийсько-Чернівецької єпархії Української Греко-Католицької Церкви у м. Коломиї.

ГО “Спілка художників “Коло-Ми-Я” (голова – Володимир Бойків), Мистецький центр “Світовид” (голова – Михайло Бережницький) та Культурологічний проект “Коломия – наше місто” (засновник – адвокат Михайло Петрів), з благословення владики Василя (Івасюка), виступають ініціаторами відзначення цієї знакової події започатковуючи Мистецький проект під назвою: “Мистецький Собор”, який триватиме впродовж трьох місяців: 19 травня – 19 серпня 2017 року. Про це повідомили МІСТУ у прес-службі Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

19 травня 2017 року на площі перед катедральним собором Преображення Христового Коломийсько-Чернівецької єпархії Української Греко-Католицької Церкви у м. Коломиї (Собор) митці, які обʼєднані у Спілку художників “Коло-Ми-Я” проведуть пленер “Мистецький Собор” та майстер-клас, які розпочнуть свою роботу о 12.00 й триватимуть упродовж дня, що і буде початком проекту. Утворивши символічне мистецьке коло художники: Володимир Бойків, Емілія Бережницька, Катерина Григорович, Стефанія Коренюк, Тетяна Пнівчук, Микола Семеняк, Олег Лобурак та усі бажаючі митці у притаманній їм техніці розпочнуть створювати полотна із зображенням Собору у всій його величі, гордовитості та красі, що розмістився в осерді міста Коломиї.

19 травня 2017 року о 12.00 на площі перед собором Володимир Бойків, голова Спілки художників “Коло-Ми-Я”, проведе публічний майстер-клас зі створення мистецького витвору із написання Собору.

До участі в “Мистецькому Соборі” запрошують художників, фотомитців, скульпторів, письменників, поетів, композиторів й усіх творчих людей-митців, в широкому розумінні цього слова, для створення образу Собору у своїх творах.
Упродовж наступних трьох місяців Собор стане натхненням для митців зі всієї України, що бажають взяти участь в “Мистецькому Соборі”.

19 серпня 2017 року о 16.00 у виставкових залах картинної галереї Мистецького центру “Світовид” відбудеться відкриття виставки “Мистецький Собор”, де будуть представлені картини митців, які упродовж трьох місяців писали Собор та роботи творчих людей-митців, що створили образ Собору.

Читайте також: У Франківську митець присвятив музичний кліп світлій пам’яті свого батька. ФОТО 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...