Мед Атлант

Учасники АТО з жителькою Франківська знайшли компроміс щодо земельної ділянки. ФОТО

Нещодавно в Івано-Франківську ЗМІ  поширили новину про те, що міська влада планує забрати присадибну ділянку в місцевої мешканки, щоб звести будинки для учасників АТО.

Вчора представники Міської асоціації учасників АТО зустрілись з пані Ганною, щоб вирішити конфлікт навколо цієї ділянки. Голова Міської асоціації учасників АТО Василь Андріїв розповів журналістам МІСТА про те, як пройшла та чим завершилась зустріч з пані Ганною.

Василь Андріїв повідомив, що спершу вони наголосили пані Ганні про те, що не мали і не мають жодних негативних намірів щодо цієї ділянки.

Для нас було важливо, щоб людина почула, що ми не мали і не маємо жодних негативних намірів. Їй наші “доброзичливці” багато вклали в голову неправдивого. Також у свій час забудівники пропонували різні суми пані Ганні для того, щоб придбати у неї цю земельну ділянку. Як каже пані Ганна, певні забудівники погрожували їй, що спалять будинок і пізніше саме вони повідомили їй про те, що цю землю забирають учасники АТО. Ми їй пояснили, що подавались через те, що в Кадастрі земельна ділянка є вільною і підтвердили цю інформацію по юридичних документах”, – каже Василь Андріїв.

Учасники АТО розповіли жительці про їх соціальний проект щодо забезпечення бійців АТО житловою площею, адже саме для цього проекту необхідна земельна ділянка. Відтак, пані Ганна зі своїм чоловіком заявили, що будуть раді віддати цю землю воїнам АТО. А бійці пообіцяли жінці забезпечити її сім’ю житлом.

Хоча вона жодних майнових, речових прав там немає, все-таки вона обробляла той город. Тому ми дійшли з нею компромісного рішення – на цій ділянці наш інвестор їй гарантуватиме забезпечення житлом. На правду, Ганна з чоловіком виявились людьми, які допомагали учасникам АТО. Ми розповіли їй про наш соціальний проект, який ми хочемо втілювати і на інших земельних ділянках. Вона його почула, зрозуміла і разом з чоловіком заявила, що будуть раді віддати цю земельну ділянку, розуміючи, що це проект для інвалідів, учасників АТО. Тому ми вирішили до кінця тижня піти до міського голови з інвестором для того, щоб юридично убезпечити людей. Адже, звичайно, що за ці кілька років їм багато пропонували і погрожували, вони мало кому вже вірять. Але нам повірили”, – зазначив атовець.

Отже, проект “Житло” для учасників АТО будуть втілювати на цій земельній ділянці із згодою землекористувача.

Також учасники АТО запитали пані Ганну, чи правда те, що вона намагалась продати цю ділянку за 400 тис доларів.

Пані Ганна ні підтвердила, ні заперечила цю інформацію. Але зазначила, що просто люди говорять багато неправдивих слухів“, – відзначив Василь Андріїв.

Голова Міської асоціації учасників АТО висловив своє обурення щодо тих людей, які опублікували новину про цю земельну ділянку односторонньо, тобто без коментаря учасників АТО.

В результаті ми спільно зробили світлину для недругів, щоб розбити їх неправдиву інформацію про те, що ми щось незаконно забираємо. Це взагалі якась негативна тенденція – ті люди, які у свій час мали світлини із всіма представниками режиму Януковича, зараз стали якимись журналістами і власне негативно висвітлюють учасників АТО. Яку вони мету і функцію виконують, ми можемо тільки здогадуватись. Але дуже неприємно, що вони тоді зробили новину односторонньою, тобто з нами ніхто не спілкувався. Звичайно, це можуть бути спроби певних осіб недопустити нас на ринок. Але ми наголошуємо, що приватна власність є неторкана, тому не варто нас “очорнювати” перед громадкістю“, – наголосив Василь Андріїв.

Читайте також: Голова Міської асоціації учасників АТО прокоментував скандальну публікацію щодо земельної ділянки 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...