Мед Атлант

У Франківську обговорили реформу юридичної освіти в Україні

В Івано-Франківському університеті права імені Короля Данила відбувся “круглий стіл” на тему “Реформа юридичної освіти в Україні: реалії, перспективи, європейський досвід”.

Під час заходу було обговорено ряд актуальних питань. Зокрема, представники Львівського національного університету імені Івана Франка та Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича поділились досвідом щодо вступних випробувань для здобуття ступеня “магістр” за спеціальністю “Право” з використанням технологій ЗНО. Крім того, учасники “круглого столу” обговорювали практичні аспекти підготовки студентів для здобуття ступеня “магістр” за спеціальністю “Право” та висвітлені основи підготовки юристів в ЄС (на прикладі ФРН). Про це повідомили МІСТУ у прес-службі Івано-Франківської ОДА.

Експертом виступив колишній головний прокурор федеральної землі Північного Рейну-Вестфалії Гайнц Йозеф Кнеппер.

Він зауважив: “Юридична освіта в Німеччині охоплює сім років навчання, два з яких студент проходить практику у відповідних установах, після чого складає другий державний екзамен”.

В аспекті реформ вищої освіти університет Короля Данила запроваджує унікальну магістерську програму “Охорона та захист прав людини”.

“Метою програми є підготовка висококваліфікованих правників у сфері охорони та захисту прав людини. Основний акцент здійснюється на поєднанні теоретичних і збільшенні практичних знань, а також вихованні високоетичних і моральних стандартів сучасного правника. Особливістю магістерської програми є вільний вибір дисциплін: обов’язковими є тільки 30% дисциплін, решту обираються магістрами самостійно з метою формування індивідуальних професійних навиків”, – зазначає доцент кафедри цивільного права і процесу університету Віталій Книш.

Читайте також: У Франківську студенти-іноземці відсвяткували День Європи піснями і запальними танцями. ФОТО/ВІДЕО 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...