Мед Атлант

До Івано-Франківська завітав відомий журналіст. ФОТО

Сьогодні, 24 травня, з франківськими медійниками поспілкувався відомий український телеведучий Андрій Куликов.

Зустріч пройшла в Університеті права ім. Короля Данила Галицького в рамках проекту “Українська журналістика в умовах гібридної війни”. Лекція відомого медійника була спрямована на важливості подання правдивої інформації, передає кореспондент МІСТА.

Куликов пояснив і привів приклади того, як важливо не підміняти професійні стандарти журналістики, адже брехня може вбити, навіть через “три ходи “.  Як приклад цієї тези телеведучий поділився історією відомого британського вченого, який анонімно дав інтерв’ю впливовому англійському журналісту. Їхня розмова стосувалася політики Садама Хусейна і присутності в нього бактеріолонічної зброї. Вчений піддав сумніву те, в чому переконувала світ американська влада. Хоч розмова опублікувалася анонімно й без натяків на особу респондента, спецслужби зуміли знайти його. Пізніше його виявили мертвим – вчений наклав на себе руки.

Андрій Куликов підкреслив, що підміна понять часто не дозволяє українцям зрозуміти суть і порадив журналістам шукати правду на своїй території.

“Ми маємо розвивати місцеву пресу так, аби її цікаво було почитати на всій території України. Те, що свого часу показували донецькі журналісти про війну, можна було дивитися й без титрів. Вони показували правду, адже в містечку з населенням максимум 100 тисяч брехні б не пробачили,” – зауважив Куликов.

Додамо, що сьогодні, о 16:00 в книгарні Куликов презентуватиме книгу, яку створив у співавторстві з Олегом Пастуховим – “Бог дав рок-н-рол тобі”.

Читайте також: Франківський журналіст опублікував у мережі відео за 2004 рік, де Марцінків ще був пластуном

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...