Мед Атлант

На Городенківщині браконьєри виловили риби майже на 68 тис грн. ФОТО

На Городенківщині правоохоронці спіймали двох осіб, які з дерев’яного човна ловили рибу забороненим сітним знаряддям.

При затриманні в правопорушників виявили 108 рибин: 6 вирезубів (“червонокнижний” вид), 1 білизну (рос. “жерех”), 2 судака, 16 рибців, 55 підустів, 11 головнів, 6 карасів та 11 верховодок. Загальна сума заподіяних браконьєрами збитків становить 67701 грн. Про це повідомляє МІСТО з посиланням на прес-службу Івано-Франківського рибоохоронного патруля.

На правопорушників держінспектори Івано-Франківського рибоохоронного патруля склали 2 протоколи за ст. 90 та ч. 4 ст. 85 КУпАП. Човен, знаряддя лову та рибу, яка вже була нежиттєздатною, вилучено.

Зважаючи на істотну шкоду, яку своїми протиправними діями завдали браконьєри, слідчими Городенківського відділення ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області вирішується питання щодо порушення стосовно них кримінального провадження за ст. 249 ККУ.

Івано-Франківський рибоохоронний патруль вкотре нагадує рибалкам, що до 10 червня 2017 року на р. Дністер з притоками діє весняно-літня заборона любительського рибальства. Ловити рибу можна лише на окремих визначених ділянках обмеженого рибальства (їх перелік та умови риболовлі подано на сайті Івано-Франківського рибоохоронного патруля).

Рибоохоронний патруль наголошує рибалкам, що в разі затримання їх за грубі порушення Правил рибальства, крім відшкодування шкоди за встановленими таксами, правопорушники мають ще сплатити штраф, визначений судом. А враховуючи розмір такс, цілком ймовірна і кримінальна відповідальність за незаконну риболовлю. За знайдену у рибальському садку стерлядь, головатицю, харіуса, вирезуба відкриття кримінального провадження практично гарантоване.

Читайте також: У Калуші “Мерседес” на польській реєстрації злетів у кювет 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...