Мед Атлант

Економічні статки міста стали не кращими, а важчими, – екс-мер Івано-Франківська Богдан Борович. ВІДЕО

Про це екс-мер Івано-Франківська розповів журналістам МІСТА 30 травня на зустрічі міських голів теперішнього і минулих скликань Прикарпаття.

Міські голови зібралися, щоб обговорити процес створення “Клубу мерів Прикарпаття” і проблеми місцевого самоврядування. Журналісти МІСТА з`ясовували, який діалог на сьогодні між головами Івано-Франківська. На саму зустріч прийшов екс-мер Франківська Богдан Борович. Організатори пояснили, що міські голови минулих скликань Івано-Франківська Зіновій Шкутяк та Віктор Анушкевичус відсутні. Перший не прийшов через особисті справи, другий – у Львові з невідомих причин. Діючий мер міста Руслан Марцінків  з робочим візитом перебуває у Канаді. Тому вдалося поспілкуватися з присутнім на заході Богданом Боровичем. Останній сьогоднішню владу оцінив. Каже, що зовнішній фактор роботи високий. Правда, питання економічні досить приховані.

“Оцінювати я сам його не можу. Дороги ремонтуються. Та було б добре успадкувати ту рису, яку ми почали при моєму керуванні”, – наголосив Богдан Борович.

Під цими рисами екс-мер має на увазі:

1) формувати бюджет через вимогу, щоб ми бюджет формували віддаючи податки, а не очікуючи на індульгенцію з Києва.

2)дороги якісні;

3)мапу всіх лівньовок;

4) зазначив, що свого часу побудували стадіон і тримали футбольну команду у вищій лізі;

5) місто не може завершити питання видачі квартир по черзі, бо це питання живе на відсотки від приватного будівництва, а не на власній забудові.

Після його каденції, каже Борович, все було ліквідовано, бо прийшли приватні структури.

“Економічні статки міста стали не кращими, а важчими. Сьогодні треба успадкувати старі здобутки мерів, консультацій, допомоги. Ми нині за 25 років не створили громадянське суспільство. Політичні партії нині фінансуються лише олігархами”, – переконаний пан Борович.

Щодо відносин з нинішнім головою Івано-Франківська Русланом Марцінківим, Борович пояснив, що спілкуються, але не до глибини економічних питань. Каже, це питання політичної структури, яка при владі:

“Політична партія поставила мету і з ніким не узгоджує економічні питання. Вони так вирішили”.

Нагадаємо, на одній із сесії міської ради Марцінків вручив грамоту від міської ради колишньому очільнику Івано-Франківська Богдану Боровичу з нагоди ювілею. Богдан Борович подякував і у відповідь заспівав пісню “Друзі мої, нам треба зустрічатися частіше”. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...