Мед Атлант

Чотири франківські виші увійшли в рейтинг “ТОП-200 Україна”

Наприкінці травня команда національного рейтингу вищих навчальних закладів “ТОП-200 Україна” опублікувала одинадцятий щорічний рейтинг українських вишів.

Одноосібним переможцем рейтингу “Топ 200 Україна” 2017 став НТУУ КПІ ім. Ігоря Сікорського. Він збільшив відрив від решти українських університетів у порівнянні з 2016 роком, пише МІСТО з посиланням на Освіта.UA

Друге місце посіли  – КНУ ім. Тараса Шевченка, а третє – ХНУ ім. В. Н. Каразіна.

До рейтингу увійшли й чотири івано-франківські вузи: Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу – 32-ге місце, Прикарпатський національний університет імені Стефаника – 42-ге місце, Івано-Франківський національний медичний університет – 62-ге місце та Івано-Франківський університет права імені Короля Данила Галицького – 195-те місце.

Також укладачі рейтингу підкреслюють, що переважна більшість університетів, які увійшли до “Топ 200 Україна”, за останні 10 років показують позитивну динаміку їх роботи. Разом з тим, до слабких місць системи вищої освіти України можна віднести її поки що значну ізольованість від народного господарства країни, низький рівень інтеграції в європейський і світовий освітньо-науковий простори, малу частку науково-інноваційної роботи в навчальних планах і загальному обсязі університетської діяльності.

Вихідні дані для визначення вказаного рейтингу були надані безпосередньо університетами та отримані з незалежних веб-ресурсів.

Читайте також: На Прикарпаття завітає Прем’єр-міністр України 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...