Мед Атлант

Керівники прикарпатської поліції побували на Донеччині і вшанували пам’ять загиблих правоохоронців. ФОТО

Побували на Донеччині і вшанували пам’ять загиблих у 2014 році прикарпатців на горі Карачун рідні, бойові побратими та керівництво відомств, місцеві мешканці, духовенство.

Гелікоптер “МІ-8” на борту якого перебувало шестеро наших бійціві стільки ж військовослужбовців Національної Гвардії на чолі з генералом Сергієм Кульчицьким, був збитий 29 травня 2014 року.

У вертольоті загинули шестеро працівників спеціальної роти міліції: Петро Безпалько Василь Семанюк, Володимир Шарабуряк, ВолодимирЛисенчук, Петро Остап’юк та Віктор Яков’як.

За тиждень у бою під Слов’янськом, неподалік від місця трагедії, на бойовому посту загинув ще один наш працівник – Михайло Шемегінський.

Пройтися слідами пролитої крові у пам’ятні дати вирушають щорічно у відрядження керівництво прикарпатської поліції, зокрема начальник – Віктор Шкутов та заступник – Василь Віконський. Про це повідомили МІСТУ у прес-службі ГУНП в Івано-Франківській області.

Віктор Шкутов відзначив:

“Три роки тому в такий же сонячний і прекрасний день як сьогодні, наші бойові товариші пішли у вічність. Життя молодих, мужніх і, головне, надійних і відданих справі захисту держави хлопців, обірвав ворожий снаряд терористів, влучивши у вертоліт. Ці події стали «чорною» сторінкою в історії нашої держави. За героїзм і самовідданість загиблих посмертно нагороджено орденом “За мужність” І ступеню. Вони віддали життя за єдину Україну, за спокій і мирне наше життя. За це їм велика шана і вдячність.

Спогадами про бойових товаришів ділилися присутні військовослужбовці Національної гвардії за позивними “Ворон” та “Ультрас”, які спілкувалися із загиблими побратимами за кілька хвилин до їх трагічної загибелі.

Пам’ять загиблих вшанували військовим салютом.

До слова, поминальна панахида за загиблими поліціянтами відбулась також в Івано-Франківську.

Читайте також: Маленькі прикарпатці побували у прокуратурі. ФОТО 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...