Мед Атлант

Франківський патрульний, який звільнився, розповів про причини. ВІДЕО

Інспектор Управління патрульної поліції у м. Івано-Франківську Сергій Моспан написав рапорт на звільнення і уже тиждень як не несе службу.

Про це дворазовий чемпіон світу і чемпіон Європи з рогейну (Ред. – читайте довідково нижче), калушанин Сергій Моспан написав у Фейсбук.

“Мені зараз 23 роки і я написав рапорт на звільнення зі здавалось б престижної роботи в поліції України.
І от зараз, я кожного дня насолоджуюся життям поряд зі своєю дружиною та сином”, – йдеться у повідомленні Сергія.

Кореспонденти МІСТА звернулися до Сергія, щоб дізнатися причину такого рішення. Калушанин погодився пояснити при зустрічі. Відтак, розповів нашим кореспондентам про службу, про рішення, про відносини в колективі, а також про майбутні плани.

В Управлінні Сергій спробував себе не лише на лінії, а й в офісній роботі. Також працював старшим інспектором з професійної підготовки. Зізнається, про звільнення думав з середини 2016 року, але тільки тепер написав рапорт і не шкодує. Каже, щоденна рутинність виснажувала. У спорті перестав розвиватися і здобувати нові перемоги. Ба більше, вважає, що знаходився не на своєму місці і повинен звільнитися, щоб прийшов хтось на його місце більш достойний:

“Я себе не почував комфортно. Я себе там не знайшов. Працював і на лінії, і в Управлінні. Я вважаю, що треба працювати за покликанням. Це класна реформа і вона працює. Зараз хочу розвиватися в напрямку “спорт”. Я виконав майстра спорту. З приходом в поліцію я втратив багато навичок спортивних.

Каже, що було важко спілкуватися і з правопорушниками, бо після негативних моментів треба повертатися додому. Пояснює, що напараниця, колектив і керівництво влаштовували. Не заперечує, що багато патрульних також не на своєму місці. Все ж, переконаний Сергій, більше тих, які знайшли себе.

“Найважче в службі — рутинність. Повірте, важко одне і те саме. Наприклад, сидіти в кабінеті. Мене відправляли на лінію з кабінету, але, знаєте, це суцільний негатив. Ти працюєш більше з правопорушниками. З цим негативом приходиш додому, приносиш його (Ред. — негатив) додому…”, — додав калушанин.

Екс-патрульний зізнається, що заробітна плата не найкраща. На питання “чому”, адже більшість лише й говорить про те, що інспектори заробляють багато, а дехто пішов у поліцію через неї (Ред. — заробітну плату), відповів:

“Заробітна плата не задовільняла також. Ну і я сам з Калуша, було важко. Багато коштів витрачалося на дорогу. В Калуші знімаю квартиру, маленька дитина”.

Щодо атмосфери в Управлінні, каже, в роті вона просто чудова. Каже, в офісі такої атмосфери не було, але і негативу не зустрів:

“Знаєте, лінія зближує. Ти в різних ситуаціях з напарником побував. Це дуже зближує”.

Звільнився, але віру у реформу не втратив. Наголосив, що ніхто з офіцерів немає працювати тільки через зарплату:

“Я вірю в цю реформу настільки, що я не достойний служби. Поліцейський має бути справжнім. Він немає просто ходити, бо там 8 тисяч зарплата”.

Станом на 31 січня 2017 рік 8 осіб звільнено з УПП – 5 за власним за бажанням, а 3 інспектори перевелись в інші підрозділі Нацполіції. Речник УПП в м. Івано-Франківську Микола Гурак каже, що жодна людина не звільнена по дисциплінарній відповідальності.

А от з лютого 2017 року і до сьогодні звільнено 7 осіб: одна людина по стану хвороби, одна – по дисциплінарній відповідальності, а решта – за власним бажанням.

Таким чином, від початку роботи в Івано-Франківську звільнено 15 інспекторів.

Довідково:

Рогейн та рогейнінг (англ. rogaining) — вид спорту, близький спортивному орієнтуванню, пригодницьким перегонам, гірським марафонам та іншим видам спорту. Формально його можна вважати командним добовим орієнтуванням по вибору, хоча насправді він значно відрізняється від класичного спортивного орієнтування.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...