Мед Атлант

Це все фейк і провокації, – Ігор Насалик про звільнення з міністерської посади

У ЗМІ 6 червня з’явилася інформація, що міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик найближчим часом покине свою посаду. Рішення про зміну Насалика вже нібито прийняте прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Уже сьогодні, 7 червня,  під час засідання уряду прем’єр-міністр Володимир Гройсман спростував інформацію про намір відправити у відставку Ігоря Насалика:

“Вчора я дізнався в пресі, що я відправляю вас (Ред. – звернувся до Насалика) у відставку. Хочу сказати фантазерам: перестаньте чимось зловживати … Якщо у мене будуть претензії до когось з міністрів – я про це публічно скажу, я не збираюся ні з ким займатися кулуарщиною”.

У коментарі журналістам МІСТА міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик підтвердив слова прем’єр-міністра. Каже, це спеціально підготовлена інформація. Припускає, що від певних фінансових груп, яким перекрили потоки:

“Сьогодні Володимир Гройсман чітко наголосив на тому, що від його імені запускають фейк. Адже те, що ми робимо і ті успіхи, які у нас є, непокоять не тільки наших ближніх сусідів, а й деякі фінансові групи, які є таки в Україні. Ці групи позбавлені фінансових потоків. Тому таке і запускається в ЗМІ”.

Насалик каже, що більше цікавить те, чому журналісти підбирають фейкову інформацію і розкручують її.

Щодо претензій до міністра, про які теж писали ЗМІ, а саме: повна відсутність конкретних дій міністерства щодо реформування галузі на тлі великого числа сумнівних публічних заяв міністра, Насалик відповів, сміючись:

“Для чого реформи? Ви подивіться, будь ласка, ми ж зробили в травні минулого року на Національній раді реформ презентацію цілого пакету реформ до нашої галузі. Більше того, були запропоновані конкретні дії. На сьогоднішній день вони всі виконані. Всі, 100 %-во”.

Щодо того, що Насалик не справляється і найімовірніше наступить криза в енергетиці та вугільній промисловості, міністр сказав, що це така ж правда, як слова Гройсмана про його відставку.

“Це все фейк і провокації. Ми по запасах вугілля маємо більше, ніж на підготовку до осіннього-зимового періоду. Не дивлячись на те, що немає постачання антрацитового вугілля”, – заперечив Ігор Насалик кризу в галузі.

Нагадаємо, міністр з Прикарпаття Ігор Насалик має найдорожчий автомобіль у Кабміні.

Довідково:

\Ігор Насалик – у минулому мер Калуша, народний депутат від “Блоку Петра Порошенка”, який також балотувався у мери Івано-Франківська, призначений міністром енергетики та вугільної промисловості з 14 квітня 2016 року. До цього часу Насалик був заступником голови комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...