Мед Атлант

Наслідки негоди: у Франківську дощ затоплює пішохідні переходи. ФОТО/ВІДЕО

Уже другий день в Івано-Франківську проходить проливний дощ, після якого на вулицях міста залишаються негативні наслідки. Один із таких наслідків – затоплені пішохідні переходи.

Сильний дощ вкотре показав проблемні ділянки Івано-Франківська. Зокрема, недоліки ремонтних робіт та забиті дощові решітки. Вода після опадів немає куди стікати, утворюються калюжі, які перешкоджають руху пішоходів.

Щоб з’ясувати, хто винен у цій ситуації, журналісти МІСТА звернулись до директора Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайла Смушака.

Він каже, що вода немає куди стікати, оскільки забиті дощові решітки, а за це відповідає КП “Івано-Франківськводоекотехпром”. Також запевнив, що наразі на певних вулицях Франківська проводяться ремонтні роботи і проблема напливів води незабаром буде усунута.

Коли падають великі дощі, то на будь-якій поверхності утворюються невеликі напливи. Сьогодні у 8 годині ранку наші працівники вирішили проблему  з такими напливами по вулиці Шевченка. Щодо вулиці Гординського, то ми плануємо там зробити піднятий перехід, хоча поліція поки що не погоджує цей об’єкт, я думаю, що все-таки ми його зробимо і проблема буде усунута. Що стосується вулиці Мазепи, то вона на сьогоднішній день перебуває у капітальному ремонті, можливо, зараз там забита дощова решітка. Так само забитою була сьогодні дощова решітка на вулиці Шевченка. А за прочистку відповідає КП “Івано-Франківськводоекотехпром”, – каже Михайло Смушак.

Журналісти зателефонували до інженера КП “Івано-Франківськводоекотехпром” Богдана Лесюка, щоб дізнатись, чому не прочищають дощові решітки. Він стверджує, що проблемою є відсутність дощових решіток на більшості вулиць міста.

“Я погоджуюсь, справді є забиті решітки по місту, але на більшості вулиць вони просто відсутні. Також до нас приходить багато повідомлень від людей, що біля їх будинків напливи води, ми приїжджаємо, по факту дивимось, а там немає, що чистити, оскільки відсутня решітка. Загалом, кожен випадок потребує комісійного обстеження“, – коментує Богдан Лесюк.

Оскільки до кінця з’ясувати, хто винен і хто має усунути цю проблему, не вдалось, люди продовжують перестрибувати та обходити напливи води на пішохідних переходах.

Пропонуємо переглянути фото напливів води на різних вулицях міста та відео, як люди їх уникають:

Також вчора близько обіду через сильні опади і засмічення водопропускних каналів в смт. Делятин Надвірнянського району вода вийшла за межі берегів річки.

Читайте також: Синоптики попереджають про погіршення погоди 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...