Мед Атлант

Нафтохімічний завод перед “стартом роботи” викинув в труби відходи

ТОВ “Карпатнафтохімік” вже скоро розпочне свою роботу.

Сьогодні зранку  калушани почали скаржитися на неприємний запах в повітрі. В управлінні з питань надзвичайних ситуацій кажуть, що підприємство готується до пуску та проводить випробувальні роботи, через що у повітрі — нехарактерний запах. Виною — ще й погода, через яку викиди не розсіюються, а опускаються вниз.

Як повідомив «Вікнам» начальник управління надзвичайних ситуацій Калуської міської ради Ігор Головатчук, жодної аварії на ТОВ «Карпатнафтохім» не сталося.

“Підприємство готується до пуску та проводить випробувальні роботи, через що із труб «пішли» відходи. У них так завжди: коли зупиняються, а потім запускається наново, лишні “продукти” згоряють і виділяють неприємний запах. Якщо б надворі було сонячно, викиди б розсіювалися, а так — у повітрі відчувається неприємний нехарактерний запах”.

Наразі працівники управління надзвичайних ситуацій повідомляють дитячі садки про те, що у Калуші спокійно і жодної надзвичайної ситуації немає — щоб попередити хвилювання батьків та вихователів.

 Раніше МІСТО писало, що на відкриття ТОВ «Карпатнафтохім» приїде прем’єр-міністр. Орієнтовна дата запуску — 10-12 червня.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...