Мед Атлант

Брат зниклої іноземки не вірить у непричетність її хлопця

Франківські поліцейські майже тиждень розшукують студентку медичного університету Дішлі Еля Зію. Розшукові заходи тривають, але наразі нічого невідомо про місце перебування безвісти зниклої дівчини-іноземки.

Журналістам МІСТА вдалося поспілкуватися з рідним братом зниклої дівчини – Османом Дішлі. Хлопець  не знає де Еля Зія могла б бути, тай навіть не уявляє. Каже, правоохоронці перевірили багато ймовірних місць, де можна було знайти сестру. Нині Осман повертається в Болгарію. Пояснює, що дуже багато справ. В Івано-Франківськ планує повернутися тоді, коли поліція викличе або коли сестра знайдеться. Щодо станнього, то Осман не втрачає надію.

Переконаний, що у Болгарії її немає. До речі, Еля Зія Дішлі на Донеччині має близьку подругу, але і там її немає.

“Не могла поїхати в Болгарію, бо паспорт у квартирі. Тай там вже би повідомили. Я, і поліція також, спілкувався з подругою зі сходу України. Вона сказала, що нічого не знає. Вона навіть свідчила у поліції, що не бачила Еля Зії. Я знав, що на Донеччині в сестри є подруга, думав, вона там”.

На питання, де б могла бути сестра, які версії і думки, Осман відповів:

“Ну…не знаю. Думаю, на Україні. Чесно, уже не знаю”.

З хлопцем Еля Зії – Ельдаром, брат зустрівся в поліції. Тоді, коли правоохоронці викликали їх, аби допитати. Раніше з туркменістанцем знайомий не був, лише знав, що у сестри є хлопець.

“Нас поліція викликала. Ми там зустрілися. Раніше ми не бачилися і тільки тепер познайомилися. Я питав його як це відбулося, що сталося. Він розказував те, що ви вже знаєте зі ЗМІ.

(Довідково: Журналістам МІСТА Ельдар розповів подробиці останньої зустрічі. Каже, зранку помітив, що дівчина зникла.)

Нічого такого, що насторожило не казав. Але і нічого конкретного не сказав. Від розмови не втікав. Ми поговорили як чоловіки”, – розповідає Осман Дішалі.

На питання кореспондентів “Чи є довіра до туркменістанця?”, Осман зауважив:

“Думаю, бреше, але я не впевнений на сто відсотків. Я його не знаю. Тільки перший раз бачив. На квартиру, де жила сестра з Ельдаром, не ходив”.

Брат безвісти зниклої іноземки каже, що батьки в Болгарії. Сюди не приїжджають, бо тато хворий, а мама працює.

“Батьки знають, що сестри немає і що її шукають. Тато хворий, він не витримає поганої звістки, але правду про зникнення знає”.

Про вподобання і хобі сестри Осман нічого не знає, бо вона тут давно проживає – в Івано-Франківську. Каже, спілкувалися дуже мало:

“Ми не спілкувалися часто, а тільки тоді, коли вона телефонувала і їй щось потрібно було”.

Щодо виявлених наркотичних речовин у квартирі, Осман пояснює, що нічого не знав про те, чи сестра вживала їх. Тільки в Івано-Франківську довідався, що речовини виявили правоохоронці і вилучили. При спілкуванні нічого не помічав за сестрою, що б могло вказувати на стан сп’яніння.

“Сказали це в поліції, що знайдено наркотики. В Болгарії вона це не робила. Тут не знаю, просто в квартирі знайшли. Може це правда, а може і ні. Нічого не знаю”.

Нагадаємо, 24-річна студентка з Болгарії тимчасово проживає в Івано-Франківську, будучи студенткою 4-го курсу стоматологічного факультету ІФНМУ. Вона 1 червня пішла з дому та не повернулася. Подруга дівчини розповіла, що востаннє Еля Зію бачили в хлопця. Напередодні, 31 травня, студентка хотіла розлучитися з своїм хлопцем з Туркменістану. Опісля – зникла. У квартирі хлопця і дівчини правоохоронці провели обшук, але Еля Зію не знайшли. У поліцію друзі повідомили лише 5 червня, бо шукали самостійно. Від 5 червня тривають розшукові заходи правоохоронців.

9 червня журналісти МІСТА спілкувалися з правоохоронцями та долучилися до розшукових заходів. Також спробували зустрітися з хлопцем зниклої та поспілкуватися з сусідами. Крім того, нам стало відомо, що Ельдар тимчасово проживає у свого друга, проте нам ніхто не відчинив двері.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...