Мед Атлант

Європейські посадовці привітали українців з початком “безвізу”

Високий представник Євросоюзу із зовнішньої і безпекової політики Федеріка Моґеріні вітає громадян України з початком дії безвізового режиму з ЄС. Привітав українців і комісар Євросоюзу з питань європейської політики сусідства Йоганнес Ган, передає Радіо Свобода.

“Ми зробили це, і ми зробили це разом. Україна запровадила реформи, а ми, Євросоюз, дотрималися своєї обіцянки. Це те, що ми називаємо рішенням, вигідним для обох сторін. Це створює нові можливості, зміцнює наші економіки, безпеку і дружбу”, – мовиться у відеозверненні Моґеріні, опублікованому 11 червня на сторінці Єврокомісії у Twitter.

 Комісар Євросоюзу з питань європейської політики сусідства Йоганнес Ган також звернувся до українців:

“Це зробить Україну і всіх її громадян ближчими до Європи. Це також добра можливість для обміну між європейським і українським бізнесом, науковцями та університетами. Візова лібералізація також демонструє, що виконання Україною зобов’язання щодо процесу реформ, завжди матиме вигоду для громадян. Має бути мотивація для дотримання курсу реформ”.
11 червня набула чинності візова лібералізація для громадян України при короткотермінових подорожах українських громадян до країн ЄС і “шенгену”.

Безвізовий режим стосується всіх держав-членів Європейського союзу, крім Великої Британії й Ірландії, а також країн “шенгенської зони” з-поза меж ЄС. Цей режим наразі не стосується так званих “заморських володінь” Нідерландів і Франції.

Щоб скористатися цим режимом, треба мати біометричний паспорт і, так само як і у випадку з візовим режимом, бути спроможним на прохання прикордонних органів довести мету й умови своєї поїздки, свою платоспроможність тощо.

Безвізовий режим дозволяє перебувати у країнах, яких він стосується, до 90 днів протягом кожних 180 днів без права працевлаштування.

Читайте також: Перший день безвізу: сотні українців вільно перетинають кордон з країнами ЄС 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...