Мед Атлант

Прикарпатець, який зберігав вдома пістолет, сяде у тюрму

Днями Калуський міськрайонний суд днями виніс вирок у справі мешканця району, який удома зберігав пістолет “KRAL 2008 – Magnum”.

Вогнепальну зброю він чи то придбав, чи то відібрав у невстановленої особи, але дозволу на її зберігання не мав.

З матеріалів справи відомо, що чоловік ніде не працює, одружений та має на утриманні двох неповнолітніх дітей. Раніше він неодноразово відбував покарання у місцях позбавлення волі. Тепер тимчасово проживав у селі Студінці на Калущині, пишуть “Вікна“.

За місцем проживання він і зберігав пістолет “KRAL 2008 – Magnum”, який, згідно з висновком експерта, є нетиповою вогнепальною зброєю.

У суді чоловік пояснив, що в листопаді 2016 році під час бійки з невідомими особами він забрав у них цей пістолет. Відтак, зберігав його у шухляді тумбочки. Стверджував, що був впевнений, що пістолет не бойовий, оскільки дивився про його характеристики в інтернеті, а тому вважав, що пістолет шумовий і жодних дозволів на його зберігання не потрібно. Зазначив, що з пістолета не стріляв, патронів там не було, у механізм пістолета не втручався.

Однак висновок експерта показав, що в конструкцію пістолета внесено конструктивні зміни, які призвели до втрати його попереднього цільового призначення та до можливості проведення пострілів 9-мм патронами ударно-травматичної, а також проводити постріли.

У результаті — чоловіка суд визнав винним у вчиненні злочину (незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї) та призначив покарання — три роки позбавлення волі.

Читайте також: На Прикарпатті у групи відпочивальників вилучили пістолет та марихуану

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...