Мед Атлант

У Франківську вчителі навчались надавати першу допомогу. ФОТО

В рамках програми “Polska pomoc rozwojowa 2017” Мальтійська Служба Допомоги України розпочала реалізацію проекту з розвитку і розбудови волонтерської Рятувальної служби, який триватиме два наступні роки.

Цього тижня 16 вчителів шкіл Івано-Франківська успішно завершили навчання та склали іспити з курсу кваліфікованої першої допомоги, пише МІСТО з посиланням на сторінку “МАЛЬТІЙСЬКА СЛУЖБА ДОПОМОГИ Івано-Франківська” у соціальній мережі Фейсбук.

Таким чином педагоги зможуть не тільки швидко і якісно надати першу допомогу постраждалим від нещасного випадку у школі, але й ділитися своїми знаннями та навичками з учнями. А у перспективі матимуть можливість створити на базі свого навчального закладу команду шкільних санітарів. Для цього Мальтійська Служба забезпечить школи Івано-Франківська необхідним навчальним та рятувальним обладнанням.

Навчальний курс з кваліфікованої першої допомоги нараховує біля 80 годин і включає в себе як теорію, так і практику. В Європі, і в Польщі зокрема, це навчання є обов’язковим для працівників державної пожежної служби, рятувальних служб та членів добровільних рятувальних дружин. По завершенню такого навчання учасникам присвоюється звання – рятувальник.

Проект здійснюється Мальтійською Службою Допомоги України спільно з Мальтійською Службою Медичною та Мальтійським Орденом Польщі в рамках програми розвитку Міністерства закордонних справ Польщі.

Читайте також: У Франківську провели акцію “День здоров’я”. ФОТО 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...