Мед Атлант

Туркмена, якого підозрюють у вбивстві дівчини з Болгарії, поліцейські затримали і допитують. ВІДЕО

На Прикарпатті знайшли тіло дівчини. Поліція проводить слідчі дії. Підозрюваних допитують.

Вчора, 12 червня, на Рогатинщині виявили труп дівчини. Про це МІСТУ вдалося з’ясувати з власних джерел. Близько опівночі нашим журналістам стало відомо, що це студентка з Болгарії Дішлі Еля Зія. Крім того, правоохоронці затримали хлопця зниклої – туркмена Ельдара. Останній святкував день народження подруги неподалік Франківська, розпиваючи спиртні напої і забавляючись.

Друзі не хочуть вірити у те, що Ельдар так вчинив з Еля Зією. Пояснюють, що поводив себе спокійно і самостійно, коли подзвонили поліцейські, проїхав з ними до міськвідділу, що на вул. Бельведерська, 32. Студентів-іноземців біля міськго відділу було десяток. Якої національності – невідомо. Та побачивши журналістів, деякі розвернулися і пішли геть.

Згодом МІСТУ стало відомо з власних джерел, що смерть дівчини була насильницькою. Будь-яку інформацію правоохоронці не надавали вчора, лише підтверджували, що виявлено тіло і що Ельдар дійсно у міськвідділі. Обіцяють уже сьогодні, 13 червня, зробити брифінг і розповісти все, що вдалося встановити.

За деякий час на Бельведерську було доставлено чоловіка з Рогатинщини. Ймовірно, який виявив тіло, або ж бачив, хто його там вивіз і залишив.

Друзям Ельдара ніхто нічого не розповідав протягом декількох годин. Чекаючи чотири години, вони викликали екіпаж патрульної поліції, бо від чергово не отримали відповідей. Кажуть, не знають чи чекати, чи приїхати дещо пізніше. Патрульні прибули і пояснили, що краще їхати додому, бо слідчі дії тривають, а будь-яка інформація заборонена станом на той період часу.

Деталі уже згодом на МІСТІ.

Нагадаємо, франківські поліцейські тиждень розшукують студентку медичного університету Дішлі Еля Зію. 24-річна студентка з Болгарії тимчасово проживає в Івано-Франківську, будучи студенткою 4-го курсу стоматологічного факультету ІФНМУ. Вона 1 червня пішла з дому та не повернулася. Подруга дівчини розповіла, що востаннє Еля Зію бачили в хлопця. Напередодні, 31 травня, студентка хотіла розлучитися з своїм хлопцем з Туркменістану. Опісля – зникла. У квартирі хлопця і дівчини правоохоронці провели обшук, але Еля Зію не знайшли. У поліцію друзі повідомили лише 5 червня, бо шукали самостійно. Від 5 червня тривають розшукові заходи правоохоронців.

9 червня журналісти МІСТА спілкувалися з правоохоронцями та долучилися до розшукових заходів. Також спробували зустрітися з хлопцем зниклої та поспілкуватися з сусідами. Крім того, нам стало відомо, що Ельдар тимчасово проживає у свого друга. 10 червня наші кореспонденти спілкувалися з братом іноземки, той не вірить у непричетність її хлопця до зникнення.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...