Мед Атлант

Як виглядатиме новий профіль вулиці Івана Павла ІІ. ФОТО

Нещодавно в Івано-Франківську розпочались роботи з облаштування двох острівців безпеки на вул. Івана Павла ІІ. Однак іванофранківці висловлювали обурення щодо їх розташування.

Мирослав Франківський у мережі Фейсбук пояснив, чому острівці безпеки розташовують не по середині та розповів, як загалом буде виглядати новий профіль вулиці  Івана Павла ІІ, передає МІСТО.

Мінікільцева розв’язка на перехресті вул. Деповської-Хоткевича-Миру

Вулиця Павла ІІ — типова чотирисмугова “магістраль” радянського планування завширшки 15,5 м. Однак, як каже Мирослав Франківський, на перехресті з вул. Івасюка починається її недолугість, а закінчується аж на поєднанні з вул. Миру, котра має лише по одній смузі руху в кожному напрямку. Мирослав зауважує, що при будь-якій фазі світлофору на перехресті з Івасюка, сюди можна за’їхати тільки з однієї смуги руху.

“Вулиця Івана Павла ІІ ніколи не працювала як чотирисмугова дорога! І в такому вигляді вона просто немає змісту”, – наголошує Мирослав.

Мирослав каже, що на вулиці Івана Павла ІІ повинна бути запроваджена альтернативна конфігурація смуг руху. З непарної сторони вулиці (праворуч) планують облаштувати легальну смугу паркування. Таким чином, вісь проїждої частини, а отже і роздільна смуга з острівцями безпеки, зміститься трохи лівіше по відношенню до існуючої осі дороги. На проїжджій частині з легкістю можна розмістити дві смуги руху для автотранспорту, дві велосипедні смуги, та роздільну смугу з острівцями безпеки та “віднесеними лівими поворотами” посередині.

Саме з урахуванням нової схеми організації руху й були облаштовані острівці безпеки. Мирослав каже, що за задумом, вулиця мала б виглядати ось таким чином: По середині – розділка з острівцями безпеки та лівоповоротками. Обабіч – смуги руху автотранспорту завширшки 3,5 м. Далі – велосмуги по 1,5 м. З північної сторони – смуга паркування.

Схема організації дорожнього руху:

Зі сторони вул. Миру

 

Середина вулиці. Зупинки громадського транспорту.

 

Повна схема вулиці

Читайте також: На Прикарпатті пройшла програма для учнів сільських шкіл. ФОТО 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...