Мед Атлант

На Прикарпаття з робочим візитом приїхали польські чиновники. ФОТО

Днями на Прикарпаття завітала польська делегація у складі віце-прем’єр-міністра, міністра культури і національної спадщини Республіки Польща, професора Пьотра Глінського, керівника політичного кабінету міністрів Агнешки Тиміньскої, директора департаменту закордонної співпраці МКІНС Уршули Шльонзак.

Іноземні гості зустрілися з представниками місцевої влади та ознайомилися з роботою Центру польської культури та європейського діалогу.

Під час зустрічі обговорили питання відновлення астрономічної обсерваторії на горі Піп Іван.

«Це буде не тільки науковий, але і туристично-екскурсійний об’єкт, — наголосив голова облдержадміністрації Олег Гончарук. — Переконаний, активізація спільних ініціатив на регіональному рівні сьогодні  приноситиме користь для наших громадян у майбутньому».

Окрім того, делегація Польської Республіки взяла участь у покладанні квітів у Чорному лісі — місці страти польської інтелігенції у 1941 році, інформує прес-служба облдержадміністрації.

Варто додати, що впродовж кількох днів поляки відвідають Верховину та Яремче, а також візьмуть участь у сходженні на гору Піп Іван.

Читайте також: Електронна музика і джаз. Польський гурт Dagadana виступив у Франківську. ВІДЕОСЮЖЕТ

Українські і польські науковці обговорили актуальні питання сучасної вищої освіти. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...