Мед Атлант

Еко-енергія. Франківцям пропонують халявні кредити на енергозберігаючі технології

Сьогодні, 22 червня, в Івано-Франківську під час засідання постійної комісії обласної ради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства обговорили питання про програми кредитування АБ “Укргазбанк” в сфері енергозбереження та відновлюваної енергетики.

Керівник Івано-Франківського обласного управління АБ “Укргазбанку” Тарас Гушпіт повідомив, що “Укргазбанк” пропонує прикарпатцям кредит “Еко-енергія” для придбання та встановлення сонячних енергетичних станцій, теплових насосів та додаткового обладнання до них.

“Цього року в продовження цієї програми енергоефективності ми впровадили кредитування еко-енергії“, — зауважив Тарас Гушпіт.

Загалом, банк може виділяти до одного мільйона гривень на одну людину для придбання та встановлення сонячних панелей та до 250 тисяч гривень — на придбання теплового насоса. Тарас Гушпіт відзначив, що максимальний розмір кредиту — 85% вартості придбання і встановлення всього обладнання.

“Кредит надається на термін до 5 років від 0,001% річних у гривні“, — зазначив керівник банку.

Перший заступник голови Івано-Франківської обласної ради Василь Гладій зазначив, що обласній раді цікава така програма кредитування бюджетних установ.

Комісія порадила керівнику банку звернутись до районних рад, щоб поширювалась ця інформація.

Читайте також: Івано-Франківська область незабаром може отримати Схему планування території 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...