Мед Атлант

Депутати обласної ради вирішували, чи давати екс-регіоналу дозвіл на видобування нафти на Прикарпатті

Сьогодні, 23 червня, відбулося засідання постійної екологічної комісії обласної ради. Серед іншого, депутати розглянули більше 10 питань щодо надання дозволу компаніям “Укргазвидобування”, «Парі», «Газінвест» для користування ділянки надр на Прикарпатті.

В депутата обласної ради Андрія Марійчина викликало обурення питання «Про погодження надання товариству з обмеженою відповідальністю «ПАРІ» у користування ділянки надр». За словами депутата, власником компанії є екс-регіонал, тому вважає неправильним давати користуватися прикарпатськими надрами цій компанії.

«Яремчанщина – це перлина Карпат, а не промислова зона. Розвивати нафтову промисловість на цьому краї не можна, і люди проти цього. В час, коли ми не можемо знайшли земельної ділянки для бійців АТО, ми з легкістю віддаємо в користування майже 100 гектарів для видобування нафти і газу. Хочу зрозуміти, які політичні сили так хочуть зробити Яремчанський край промисловим?!»,  — зазначив депутат.

У свою чергу представник компанії «ПАРІ» заперечує шкідливість видобування нафти в Карпатах і додає, що селяни не проти цього.

«Ми підписали договір з сільськими радами про соціальне партнерство та сплачуємо майже 30% ПДВ  у місцеві бюджети, — каже працівник «ПАРІ»,  — Свердловина займає лише 9 квадратних метрів, а площадка 50*50. Компанія не хоче забрати землю у селян».

Після тривалої дискусії, депутати вирішили все-таки не виносити це питання на майбутню сесію обласної ради.

Нагадаємо, раніше ми писали, що суд дозволив колишньому міністру екології добувати газ в Івано-Франківській області. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...