Мед Атлант

Щоб отримати біометричні паспорти, жителі окупованих територій мають довести, що є українцями

Для цього готується спеціальний закон. Мешканці окупованих територій, які хочуь отримати біометричні паспорти, повинні пройти перевірку.

В Україні готується закон для введення додаткових перевірок для мешканців окупованих територій Донбасу та Криму, які подали заявки на отримання біометричного паспорту. Про це повідомляє прес-служба Ради національної безпеки і оборони України.

За словами секретаря РНБО Олександра Турчинова, кількість охочих із непідконтрольних територій України отримати біометричний паспорт значно збільшилася після початку дії безвізу.

“В той же час, не маючи доступу до архівів, що залишились на окупованих територіях, виникає небезпека, що під виглядом українських громадян з окупованих територій, доступ до безвізового режиму можуть отримати сепаратисти, громадяни іншої країни, терористи чи представники російських спецслужб”, – додав Турчинов.

З цієї причини він наполягає на ретельній перевірці таких громадян. Наразі вони готують законопроект, який буде представлений Верховній Раді.

Нагадаємо, раніше глава Міністерства закордонних справ Павло Клімкін заявляв, що на колоборантів Росії безвіз поширюватися не буде. Він запевнив, що існує фільтр, який допомагає відсіяти порушників, тих, хто працює з окупаційними владами.

Читайте також: Сотні українців вільно перетинають кордон з країнами ЄС 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...