Мед Атлант

У Франківську дошкільнята відсвяткували випускний бал. ФОТО

Відбувся бал 23 червня. Пройшов він для дітей з малозабезпечених, багатодітних і неповних сімей. Також у святкуванні брали участь діти вимушено переміщених осіб та учасників АТО.

Дітки відвідували «Центр підготовки дітей до школи». Їх було тринадцять і готувалися до школи вони сім місяців. Навчання відбувалося двічі на тиждень – чотири заняття на день. Щодо балу, то він організований БФ «Карітас-Івано-Франківськ УГКЦ», інформує МІСТО.

«Навчання проходило за індивідуальною програмою, тому що треба було згуртувати дітей з різних регіонів, – розповіла педагог дошкільнят Надія Чучук, – і вони здружилися, що зараз навіть товаришують родинами».

Така ініціатива Івано-Франківським Карітасом проводиться вперше.

«З благословення Митрополита ми почали готувати дітей до нового етапу у їхньому житті, – каже директор Івано-Франківського Карітасу о. Володимир Чорній, – в першу чергу ми доносимо до дітей моральні чесноти – любов до Бога, до Батьківщини, до ближнього. За ці сім місяців діти стали більш самостійними, вони вже готові до школи».

Тетяна Марковецька приводила на навчання до Карітасу свою молодшу доньку Юлю. Родина є малозабезпеченою, тому жінка дуже вдячна благодійному фонду за безкоштовну підготовку дитини до школи.

«Я впевнилася у тому, що світ не без добрих людей, – наголошує пані Тетяна, – я дуже рада, що моя донька відвідувала підготовчі уроки. Я поведу свою дитину у перший клас, але я б хотіла попросити Карітас продовжувати таке навчання для дошкільнят».

Майбутнім першокласникам вручили їхні перші робочі зошити та дипломи про закінчення підготовки до школи. Завершили свято частуванням маленьких «випускників» та гостей свята.

Нагадаємо, у Франківську Карітас влаштував відпочинок для дітей переселенців та учасників АТО. Веселе дозвілля дітлахи провели в одному з торгово-розважальних центрів міста.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...