Мед Атлант

Франківські депутати хочуть врегулювати ввезення та перебування в області автомобілів з іноземною реєстрацією

Сьогодні, 26 червня, обговорили питання про ввезення та перебування на митній території України автомобілів з іноземною реєстрацією та припинення переслідувань владою водіїв і фактичних власників таких автомобілів.

Депутати обговорили це питання під час засідання постійної комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади, передає МІСТО.

Депутат Івано-Франківської обласної ради Андрій Марійчин звернувся до комісії з проханням врегулювати ввезення та перебування в області автомобілів з іноземною реєстрацією. Адже стверджує, що на території України наразі є близько двох мільйонів автомобілів з іноземною реєстрацією, а на території Івано-Франківської області – близько трьох тисяч. Депутат запропонував встановити за купівлю автомобіля плату у розмірі 200 євро в рік.

“У нас немає жодних баз, жодних реєстрів, які б могли контролювати такі автомобілі. Я вважаю, що це питання частково стосується і безвізу. Якби забрати з черги на кордоні автомобілі з іноземною реєстрацією, то вона б зменшилась на 70%”, – зазначив Андрій Марійчин.

Голова комісії Тарас Виноградник каже, що варто було підготувати відповідні документи, запропонувати механізми. Оскільки цього не було, то члени комісії вирішили, що це питання розглянуть на сесії,  однак, варто підготувати уточнений проект рішення.

Читайте також: Чотири коледжі Прикарпаття підписали меморандум про співпрацю з Тюрінгією. ФОТО 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...