Мед Атлант

У Вікіпедії з’явилася інформація про хакерські атаки на Україну

Сьогодні на сторінці вільної енциклопедії з’явилася інформація про хакерські атаки на ряд українських підприємств і установ, робота яких досі паралізована.

Хакерські атаки на Україну — цілеспрямовані масштабні[1][2][3] хакерські напади на мережі українських державних підприємств, установ, банків, медіа тощо, які відбулися 27 червня 2017 року. Внаслідок цих атак була заблокована діяльність таких підприємств, як Аеропорт Бориспіль, Нова Пошта, Укртелеком, Ощадбанк, Укрзалізниця.[4][5]

Атак також зазнали сайт Кабінету Міністрів України[6], телеканал «Інтер», медіахолдинг ТРК «Люкс», до складу якого входять «24 канал», «Радіо Люкс», «Радіо Максимум», різні інтернет-видання, а також сайти Львівської міської ради, Київської міської державної адміністрації, кіберполіції та Служби спецзв’язку України[7].

Трансляції передач припинили канали «Перший автомобільний» та ТРК «Київ».

Голова Департаменту кіберполіції Сергій Демедюк заявив, що представники кіберполіції виїхали до підприємств, які заявили про атаки вірусу. Він також зазначив, що співпраця з ліквідації наслідків вірусних атак може йти на міжнародному рівні. Речниця СБУ Олена Гітлянська припустила, що атаки організовані з території Росії або з окупованих територій Донбасу[8].

За інформацією радника МВС Антона Геращенка проти держави Україна була розпочата масована хакерська атака з використанням модифікованої під Україну версії вірусу WannaCry — «cryptolocker». На його думку така атака готувалася щонайменше місяць. Кінцевою метою атаки є дестабілізації ситуації в економіці України[9].

Атаки за межами України

Майже в один час з Україною в Росії перестали працювати комп’ютери Роснафти[10], Башнафти[11].

Слідом за Україною та Росією атаки почали здійснюватися на мережі в Іспанії, Індії[12], Ірландії та Великої Британії[13].

Список атакованих підприємств

Банки

Компанії

Іноземні компанії

Хакарські атаки почалися зранку. Інформація про них надходить не лише в центрі, а й по регіонах.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...