Мед Атлант

Студенти з Франківська здобули нагороди на чемпіонаті України з гирьового спорту. ФОТО

Студенти ІФНМУ Олександр Шваб та Ірина Савчин повернулися з чемпіонату України з гирьового спорту, який відбувався в місті Токмак Запорізької області.

Олександр Шваб став чемпіоном України серед чоловіків та юніорів, студент поповнив свою скарбничку досягнень ще двома золотими медалями.

“Щоразу на змаганнях потрібно розраховувати свої сили і свій темп, — розповідає Олександр Шваб. — Якщо стартувати надто інтенсивно, тоді не вистачить сил на весь час, відведений на вправу. Крім того, потрібно міцно тримати гирю навіть тоді, коли вже не відчуваєш пальців рук. Якщо під час виконання вправи випустити гирю з рук, суддя зупиняє час і продовжити вже не можна. Суддя припиняє вправу навіть якщо ненароком торкнутися гирею помосту. Тому навіть на межі своїх сил потрібно бути уважним і обачним”.

Ірина Савчин виступала у жіночій вазі до 70 кг і виконувала ривок гирі 16 кг. Їй вдалося виконати 79 підйомів, що дозволило піднятися на другу сходинку п’єдесталу пошани. В активі студентки дві срібні медалі — серед юніорів і дорослих.

 

“Нам подобається те, що ми робимо, — говорить Олександр Шваб. — А коли подобається твоє заняття, то й робиш це ефективніше. Це приносить задоволення”. 

Читайте також: Студенти з Франківська стали переможцями Всеукраїнської олімпіади з медичної генетики. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...