Мед Атлант

Виконавчий комітет міськради звернувся до Кабміну щодо використання диких тварин у цирку

На сайті Івано-Франківської міської ради з’явилася відповідь на петицію, що стосується заборони циркам, які використовують диких тварин виступати на території міста.

У ній йдеться, що контролем за дотриманням законодавства у цій сфері займається Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області. Працівники якої повинні фіксувати факти правопорушень і повідомляти про їх виявлення у центральний орган виконавчої влади у галузі охорони, використання і відтворення тваринного світу (Міністерство екології та природних ресурсів України), щоб той вжив відповідних дій.

Але Держекоінспекція немає підстав, щоб заборонити використання у цирках диких тварин, бо їхні дії “наразі не конкретизовані та в загальному зводяться до “організації заходів щодо охорони тваринного світу та поліпшення середовища його існування””. Тому рішення, які будуть прийняті не зможуть бути реалізованими.

Зазначається, що виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради звернувся до Кабінету Міністрів України з проханням всебічно розглянути дане питання.

“Щиро поділяючи Вашу турботу, розуміючи всю важливість та актуальність питання викладеного у Вашій петиції, з метою його належного та правильного вирішення виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради звернувся до Кабінету Міністрів України з проханням всебічно, комплексно та ґрунтовно проаналізувати та опрацювати порушене в петиції питання щодо створення належного механізму захисту використання тварин в розважальній індустрії”, — йдеться у петиції.

Нагадаємо, що франкіці не хочуть бачити в місті гастролюючих цирків. Щоб привернути увагу громадськості та влади до цього питання у місті організували акцію протесту.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...