Мед Атлант

Поліцейські затримали злочинну групу, яка розповсюджувала фальшиві гроші на Прикарпатті. ФОТО

Днями тернопільські правоохоронці затримали двох чоловіків, які займалися  виготовленням та збутом фальшивої валюти.

Правоохоронці здійснили 15 обшуків у помешканнях й офісах зловмисників та вилучили банкноти з ознаками підроблення, а також численні знаряддя та розхідні матеріали для виготовлення фальшивок.

Попередньо відомо, що масове виготовлення фальшивих купюр американської валюти здійснювалося на обладнанні поліграфічного комбінату, яке розміщувалося в емальованому цеху у Львові.  Обладнання вже арештовано.

Як повідомляють у відділі комунікацій поліції тернопільської області, друк фальшивих банкнот був настільки якісним і навіть містив значну кількість захисних елементів, що відрізнити їх від справжніх без спеціального обладнання було нереально. За попередньою оцінкою фахівців, завдяки втручанню правоохоронців у злочинний процес  вдалося запобігти підробленню та потраплянню у відкритий обіг валюти на суму понад 6 мільйонів доларів США.

За попередніми даними, зловмисники збували фальшивки переважно у західних областях –  Тернопільській, Львівській, Волинській та Івано-Франківській.

Досудове розслідування триває.

Читайте також: Кіт у мішку. Ми звикли довіряти всесвітньо відомим брендам: купуємо речі популярних торгових марок і навіть не здогадуємося, що під статусним ім’ям фірми та гарною упаковкою може ховатися далеко не якісний товар.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...