Мед Атлант

В Франківську журналістам живеться спокійно. Інфографіка

Інститут масової інформації підготував рейтинг регіонів, де найбільше порушуються права журналістів. Івано-Франківщина – на позиціях однієї з найспокійніших областей, де журналіст може вільно висловлювати свою думку.

Загалом по Україні за перше півріччя 2017 року експерти Інституту масової інформації зафіксували 122 випадки порушень свободи слова. Найбільшу кількість порушень було зафіксовано у категорії “перешкоджання законній професійній діяльності журналістів” – 42 випадки.

На другому місці за кількістю порушень опинилася категорія “обмеження доступу до публічної інформації”. До трійки лідерів за кількістю порушень також увійшли погрози журналістам (14 випадків), проте кількість погроз суттєво зменшилась порівняно з аналогічним періодом минулого року.

З початку року було зафіксовано 9 нападів на журналістів, а також аналогічна кількість заяв про пошкодження майна представників ЗМІ.

Загалом, у першому півріччі 2017 року, випадки порушень свободи слова сталися у 20 областях України. Найбільша кількість таких порушень зафіксована у Києві з областю – 30 випадків, Полтавщина (12 випадків) та два регіони (Одещина та Миколаївщина), де зафіксовано по 9 випадків відповідно. Вперше з початку року зафіксовано 1 випадок викрадення українського блогера в окупованому бойовиками “ДНР” Донецьку – Станіслава Васіна (Асєєва).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...