Мед Атлант

У четвер тимчасова контрольна комісія обласної ради розпочне перевірку на Бурштинській ТЕС

Цього тижня відбудеться перше засідання тимчасової контрольної комісії обласної ради, яка перевірить виконання взятих на себе інвестиційних зобов’язань з боку ПАТ «ДТЕК Західенерго» по відношенню до Бурштинської ТЕС.

Рішення про створення комісії прийняла обласна рада 30 червня. Розглядати питання Бурштинської ТЕС доручили комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади. Ця комісія ініціювала та напрацювала питання законної перевірки.

За словами депутата обласної ради, голови комісії Тараса Виноградника, створення та діяльність такої колегії дозволить перевірити, чи задоволений трудовий колектив Бурштинської ТЕС умовами праці на підприємстві, чи задовільний стан екології у Бурштині та чи сплачує підприємство податки та інші відрахування у державний бюджет.

«Завдяки цій комісії ми зробимо перший крок, щоб перевірити, як працюють великі підприємства, що мають стратегічне для держави значення, але є у приватній власності, – каже Тарас Виноградник. – Напрацювання цієї комісії матимуть законні підстави, щоб зобов’язати керівництво Бурштинської ТЕС дотримуватись умов приватизації».

Робота комісії передбачатиме присутність громадських активістів, а також представників служб, що зможуть надати інформацію об’єктивного дослідження про виконання взятих на себе інвестиційних зобов’язань з боку ПАТ «ДТЕК Західенерго».

Читайте також: У конфліктну ситуацію щодо “Бурштинської ТЕС” втрутяться франківські атовці. ЗАЯВА

У день народження ахметівської ДТЕК директор Бурштинської ТЕС потрапив у серйозну аварію. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...