Мед Атлант

Депутат міської ради розповів про “захоплення” території міського озера

Сьогодні, 3 серпня, депутат міської ради Андріан Волгін на прес-конференції розповів журналістам та представникам громадськості про нову “забудовану” біля міського озера.

Андріан Волгін вже тривалий час бореться із незаконною забудовою родини народного депутата України Юрія Солов’я.  Ще місяць тому депутат заявляв, що може перекрити одну з центральних вулиць міста, якщо міська влада не виконає його вимог — зокрема, не заборонить будівництво нового готельного комплексу біля міського озера.

Волгін розповів про усю історію будівництва. За його словами та згідно офіційних документів, за адресою Мазепи, 144 має бути паркінг. Але у  2014 році департамент архітектури міста затвердив містобудівні умови та обмеження для забудови земельної ділянки. Згідно з цими умовами, на земельній ділянці буде реконструкція готельно-відпочинкового комплексу з добудовою.

 У 2015 році,  — зазначає Волгін, — була зареєстрована декларація про початок будівельних робіт, на підставі якої зараз здійснюється “реконструкція” готельно-оздоровчого комплексу з добудовою. Земельна ділянка, на якій відбуваються роботи, перебуває в користуванні матері нардепа Солов’я на умовах оренди та має цільове призначення згідно з договором – для облаштування паркінгу

Все-таки, у березні 2017 року перевірка Держгеокадастру встановила, що фірма нардепа самовільно захопила ще 0,1565 га, через що було оплачено штраф у розмірі 68 979, 95 грн.  Також під час перевірки було здійснено обстеження суміжної земельної ділянки, що була надана в оренду під паркінг, і встановлено, що на ділянці облаштовано тимчасову огорожу та розпочато будівельні роботи з застосуванням будівельної техніки.

Я казав, що буду перекривати дорогу. Але ще хотів цивілізовано все вирішити, але фонд комунальної власності надав мені останню відповідь і в самому кінці написали, що факту використання землі не за цільовим призначено не виявлено. Тобто виходить,  що по документах має бути паркінг, а будують апартаменти, і нічого спеціалісти не виявили, — додав депутат міської ради.

Андріан Волгін також додав, що ще в січні, коли проводили перевірки цього об’єкту, будівництво не йшло такими темпами, як зараз, і його можна було зупинити, а тепер там вже зведені чотири поверхи. Тому, якщо надалі міська влада ніяк не зреагує на це “грубе порушення забудови озера”, депутат буде готовим вживати радикальні заходи.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...