Мед Атлант

Власниця ферми з екзотичними птахами розповіла про своє господарство. ФОТО

Вже майже три місяці в  Городенківському районі працює ферма з африканськими страусами. Її відкрила місцева жителька Ольга Грималюк.

Більше року тому жінка переглянула фільм, у якому побачила страусів, тому ідея з своєю фермою їй не давала спокою. Пані Ольга довгий час вивчала, в яких умовах живуть та чим харчуються птахи. Згодом їй все-таки привезли декількох страусів з під Києва.

Більшість людей, які займаються вирощуванням птахів, ставлять яйця в інкубатор, а мені було цікаво, як цей процес відбувається природнім шляхом. Страуси – дуже цікаві птиці. Зараз в мене є одна сім’я з трьох осіб і чотири одинадцятимісячних страусів. Дорослі страуси зараз ще сидять на яйцях. В серпні вже мали б вилупитися перші страусята

Вже зараз на ферму приїжджає чимало відвідувачів – хтось, щоб купити яйце і приготувати, а дехто – щоб почати самостійно вирощувати птахів.

Також жінка додає, що вага найменшого яйця її страусів – 1 кілограм 150 грам. Зараз  жінка планує розвивати ферму та збільшувати кількість птахів, щоб через деякий час на території  з страусами діти та дорослі змогли відпочивати.

Зазначимо, що африканський страус – найбільший у світі птах. На зріст сягає до 2 м 70 см. Дорослий самець страуса може мати масу до 100 кілограмів. Через велику масу тіла страуси не можуть літати. Розвивають швидкість до 70 км/год.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...