Мед Атлант

Поверталася з Італії і зникла безвісти. На Прикарпатті мама уже місяць шукає 25-річну дочку. ФОТО

У мережі стало відомо, що зникла 25-річна дівчина з Прикарпаття Вікторія Гринів. Дівчина поверталася автобусом з Італії. 14 липня вийшла у Львові та зникла. На автостанції на Вікторію чекала мама, але дівчина зійшла на зупинці перед вокзалом, так і не зустрівшись з нею. Була версія, що зникла поїхала у Польщу одразу наступного дня — 15 липня. Проте, згодом мама дівчини з’ясувала, що інформація не підтверджена. Зараз поліцейські з Івано-Франківщини та Львівщини мали б розпочати пошукові заходи. Кримінальне провадження повинні відкрити у Львові — у місті, де зникла дівчина.

Відтак, одногрупниця Вікторії Гринів — Юлія Візнович у фейсбук 9 серпня повідомила, що зникла 25-річна дівчина з Прикарпаття та вказала контакти найріднішої людин — мами. Журналісти МІСТА зателефонували до Наталії Гринів й почули розповіть про розшукувану дівчину.

На фото Вікторія Гринів

Станом на сьогодні, 11 серпня, Наталія Гринів не знає, де може бути дочка. Пані Наталія з Коломийщини — смт Отинія. Там проживала і Вікторія. Проте нещодавно дівчина поїхала з сестрою на заробітки до Італії. Згодом сестри побили горщики і Вікторія втекла. За три дні у Римі карабінери знайшли дівчину і затримали. З сестрою посварилася через те, пояснює мама, що не хотіла працювати. Більше відпочивала —  ходила на море, гуляла містом. Будучи ще в Римі, дівчина видалила свою сторінку у соціальній мережі.

“Дочка зателефонувала і сказала, що Віка не хоче працювати. Я відповіла, що як не хоче, то нехай повертається додому. Вікторія пояснила, що додому не хоче. Тому 1 липня втекла від сестри. За три дні її знайшли під церквою карабінери. Дочка тоді ще про зникнення сестри до поліції не заявляла. Коли ж повідомила про це, то виявила її у відділку. Пояснила, що усі належні документи в сестри є, адже при затриманні Вікторія розповіла історію, що начебто росіянка, тому її забрали до міграційного центру. Італійської вона не розуміла. Після того, як сестра продемонструвала в поліції документи Вікторії, її відпустили”,  — розповідає Наталія Гринів.

13 липня сестра посадила Вікторію на автобус до України. Наступного дня матір мала зустріти доньку на вокзалі у Львові, проте цього так і не відбулося.

“Я пропустила її автобус, оскільки зупинився водій не доїжджаючи до автостанції. Потім, коли я розпитувала його, чи була в автобусі донька, то він стверджував, що точно бачив її. Пояснив, що її підібрали до Івано-Франківська якісь хлопці. Проте сказав також начебто донька повідомила, що до міста не збирається. Після того зв’язок з нею обірвався: телефон був поза зоною досяжності. А 15 липня о 10:00 прийшло сповіщення, що вона з’явилася в мережі. Я набрала її. Вона з кимось довго розмовляла. Пізніше телефон вимкнула і донині так. Але для мене це дивно, що з кимось довго розмовляла, бо вона така “не до бесіди”. Вона більше сама по собі”,  — пригадує той день Наталія Гринів.

Після цього жінка пішла в поліцію. У Франківську заяву не приймали, бо потрібно її писати за місцем, де зникла дівчина, тобто у Львові. Написала заяву Наталія Гринів у Сихівському райвідділі поліції. Каже, заяву прийняли, а згодом повідомили, що дочка перетнула кордон з Польщею. Проте, розповідає Наталія Гринів, до неї зателефонував незнайомець і сказав, що дочка на Україні:

“То була лише версія, що вона 14 липня приїхала до Львова з Риму, а 15 — перетнула кордон Польщі. Спочатку так мені сказали правоохоронці. Вона вже була торік у Польщі двічі на роботі, я подумала, що їй не сподобалося в Італії, то нехай працює в Польщі. Але потім зателефонував невідомий номер. Це був хлопець. Сказав, що познайомився у поїзді з моєю дочкою. Повідомив, що вона на Україні. Додому не хотіла їхати, бо “натворила” щось в Італії. За декілька днів я знову говорила з хлопцем, він сказав, що бачив її на франківському вокзалі з безхатьками. Але говорив досить дивно. Я не знала чи вірити йому. Тоді вже звернулася в поліцію ще раз”.

Речник ГУ НП у Львівській області Іванна Кутнів журналістам МІСТА повідомила, що заява від Наталії Гринів про зникнення дочки надходила, проте того ж дня жінка написала клопотання про відмову щодо розгляду.

“Заява від матері поступила 20 липня. У ній йшлося про те, що її дочка Гринів Вікторія, повертаючись з-за кордону автобусом, зникла дорогою додому на автовокзалі. Було встановлено, що 15 липня дівчина перетнула кордон з Польщею. Це підтвердила митна служба. Тому того ж дня, 20 липня, мама дівчини написала заяву-клопотання про те, щоб її заяву з приводу зникнення не розглядати у зв’язку з тим, що стало відоме місцезнаходження дочки, а саме — 14 липня Вікторія Гринів прибула на автовокзал, а 15 липня перетнула кордон до Польщі. Мама у клопотанні вказує, що претензій до поліції немає. Тому справа закрита”,  — проінформувала Іванна Кутнів.

Після дзвінка невідомого хлопця на ім’я Микола мама каже, що звернулася у поліцію ще раз. 2 серпня Наталія Гринів написала заяву у Коломиї. Наші журналісти звернулися до начальника Коломийського відділу поліції ГУ НП в Івано-Франківській області Остапа Білейчука. Правоохоронець підтвердив інформацію. Пояснив, що заяву перенаправили до львівських колег.

“2 серпня Наталія Гринів написала заяву про зникнення у Коломийському відділі поліції. Також приходила до нас 8 серпня і запитувала, як триває розслідування. 2 серпня заява Наталії Гринів була перенаправлена за належністю до Львівського ГУ НП. Саме там мали б проводитися заходити. Львівські правоохоронці мають здійснювати розшукові заходи по місцю зникнення дівчини. По даному факту жінка звернулася до нас, але саме у Львові мали б відкрити кримінальне провадження“,  — розповів Остап Білейчук.

Проте до львівських правоохоронців заява станом на 11 серпня не надходила.

“Щодо заяви, яку матір написала на Коломийщині, то ми її ще не отримували”,  — наголосила речник ГУ НП у Львівській області Іванна Кутнів.

Щодо друзів Вікторії, то мама нікого не знає. Каже, дочка з ніким не спілкувалася. Хіба знайшла нових друзів в Римі. Але про них не знає нічого.

На фото Вікторія Гринів

25-річна дівчина у 2014 році завершила Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника за напрямком “Викладач образотворчого мистецтва”. Опісля навчання у Вікторії, розповідає мама, почалася депресія.

“Вікторія досить замкнута. Розговорити її нереально. Вона, будучи художницею, більше малювала. У нас прекрасні стосунки. Звичайно, були сварки. Я часто казала, аби дочка шукала роботу, йшла відпочивати на дискотеку чи прогулянку з друзями, але вона не хотіла. Ходила до церкви і сиділа в інтернеті. Я не сварилася, але хотіла, щоб вона “йшла у люди”,  — розповідає мама.

Каже, вже спілкувалася “з ким могла і не могла”, але, на жаль, нічого не дізналася про дочку. Одногрупниці Вікторії наполягли, щоб виставити інформацію про зникнення дівчини в соціальні мережі. Мама дівчини погодилася, бо за декілька днів буде місяць, як про дочку нічого невідомо.

Ніхто нічого не знає. Ми вже одногрупників попередзвонювали і нічого. Сказали дівчата, які вчилися з Вікою, щоб писати в інтернеті про зникнення. Я погодилася”,  — наголошує пані Наталія.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...