Мед Атлант

В дитячих садочках Івано-Франківської області виміряли рівень радіації

В Івано-Франківському обласному лабораторному центрі МОЗ України розповіли про результати моніторингу радону 222 та потужності еквівалентної дози зовнішнього гама-випромінювання (ПЕД) в дитячих закладах контрольних районах Івано-Франківської області. 

Вимірювання виконувались професійним радон-монітором, дозиметром-радіометром МКС-05 “Терра” та дозиметром ДРГ-01.

В червні фахівці Богородчанської  міжрайонної філії виконали вимірювання в приміщеннях 10 дитячих закладах Богородчанського і Тисменицького районів. Перевищень рівнів дій по радону і ПЕД не виявлено.

В липні фахівці Снятинської міжрайонної філії виконали вимірювання радону і ПЕД в 20 дитячих закладах Снятинського і Городенківського районів. В восьми закладах рівні дій  по вмісту радону (50 Бк/м3) перевищені і становлять: гімназія ім. А. Крушевницького м.Городенка — 177 Бк/м³; ЗОНЗ I-III ст. м. Городенка — 86 Бк/м³;  ЗОНЗ I-III ст. №1 м.Снятин — 175 Бк/м³; ДНЗ “Веселка” с. Стецева — 87 Бк/м³; ЗОНЗ I-II ст. с.Потічок — 99,6 Бк/м³; ЗОНЗ I-III ст. с.Підвисоке — 113,2 Бк/м³; ДНЗ “ Пролісок” с. Підвисоке – 129 Бк/м³; НВК с.Русів — 62 Бк/м³.  Рівні ПЕД в цих установах в межах 12-15 мкР/год, що відповідає фоновим значенням.

Керівництву  освітніх закладів, де зафіксовано перевищення  рівнів дій по вмісту радону,  рекомендовано виконати протирадонові заходи, після їх виконання буде повторна перевірка

З результатами можна ознайомитися на мапі нагляду за посиланням.

В серпні виконуються моніторингові вимірювання в Рогатинському і Галицькому районах. Результати досліджень у закладах освіти та ДНЗ вказаних районів  будуть оприлюднені після закінчення моніторингу, — інформують у прес-службі Івано-Франківського обласного лабораторного центру.

Читайте також: Івано-Франківські школи перевірили на готовність до нового навчального року

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...