Мед Атлант

Міністр соціальної політики звинуватив українців у тому, що вони багато їдять

Українці витрачають на продукти половину заробітку не тому, що мало заробляють, а тому, що багато їдять.

Так в ефірі одного з українських телеканалів міністр соцполітики Андрій Рева прокоментував статистику, згідно з якою українці стали витрачати на їжу більше, але менше купувати продуктів через те, що на продукти харчування зросли ціни, —  повідомляє “Слово і Діло”.

Він пояснив, що німці витрачають на їжу всього 14%, в той час як українцям потрібно щомісяця відкладати 50% прибутку для закупівлі продуктів. За його словами, це не економічна, а культурна проблема.

Німці їдять небагато по-іншому. У них інший раціон. Їхня культура харчування дуже відрізняється від нашої. З огляду на те, що ціни на продукти приблизно однакові в Німеччині та Україні. Вони (німці) їдять менше не тому, що у них немає можливості, а тому що така культура. І тому вони витрачають менше в порівнянні з нашими людьми, — сказав міністр.

Слова міністра викликали хвилю жартів і критики у соцмережах, пише “Еспресо“.

“Сніданок з’їж сам, обід розділи з Ревою, а вечерю віддай німцю”, — написав блогер Деніс Бігус.

“Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що українці так і не схудли до літа”, — пожартував Сергій Дідьковський.

“Якщо український міністр уявляє себе королевою Марією-Антуанеттою з її легендарним “нехай їдять тістечка”, то йому варто поцікавитися її завершенням правління (на гільйотині)”, — прокоментував слова чиновника Карл Волох.

Нагадаємо раніше ми писали, що франківці пропонують менше їсти — лише так можна жити на мінімальну зарплату чи пенсію. ВІДЕООПИТУВАННЯ

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...