Мед Атлант

Прикарпатським військовослужбовцям-контрактникам Високомобільних десантних військ ЗСУ обіцяють до 20 тис грн

Сьогодні, 14 серпня, в Івано-Франківському обласному військовому комісаріаті розпочався брифінг для ЗМІ. На ньому обговорять найактуальніші питання. Зокрема щодо прийому на військову службу за контрактом у Високомобільні десантні війська ЗСУ.

Планове завдання щодо прийому на військову службу за контрактом у першому півріччі 2017 року виконане на 78 %, йдеться на прес-конференції. Повідомляють, що уже прийнято близько 540 осіб. Крім того, організоване виконання заходів по виконанню планового завдання з відбору на військову службу за контрактом до Високомобільних десантних військ ЗСУ. Планується залучати громадян на військову службу за контрактом для доукомплектування цих частин. Планове завдання для Івано-Франківського ОВК складає до 100 осіб.

“Ми будемо намагатися зробити так, щоб всі військовослужбовці за контрактом отримали житло. Держава робить все, щоб покращився соціальний захист військовослужбовців”, – каже т. в. о. війського комісара Івано-Франківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Верановський.

Додамо, що 11 серпня 2017 року Міністр оборони України підписав наказ згідно з якого грошове утримання рядового, сержантського та старшинського складу високомобільних десантних військ і морської піхоти підвищили на 15-20%. Кажуть, це плюс 1000-2000 тис. грн. Доплата особовому складу, який виконує завдання на першій лінії оборони збільшена до 10 тис грн, на другій лінії – до 4, 5 тис. грн. Всі ці виплати обіцяють з вересня цього року. Тобто, військовослужбовці на першій лінії зможуть отримати близько 18 тис. грн., а старшинський склад – 20 тис. грн. Крім того, пропонується соціальний пакет.

До слова, у 2016 році на військову службу за контрактом до ЗСУ було прийнято близько 69 тис. осіб.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...