Мед Атлант

29 серпня має розпочатися капітальний ремонт вулиці Лесі Українки та площі Міцкевича

У зв’язку з цим, рух транспорту у цьому напрямку буде обмежено протягом усього періоду ремонту. Завершення робіт заплановано на кінець поточного року.

29 серпня планується розпочати капітальний ремонт у середмісті Івано-Франківська – вулиці Лесі Українки та площі Міцкевича.

Про це у спільноті “Комуналка ІФ” повідомив директор Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак.

Проектом капітального ремонту передбачено:
повний демонтаж старого покриття проїжджої частини та тротуарів;
монтаж комунікацій та нової системи водовідведення
вирівнювання профілю вулиці в один рівень;
мощення проїжджої части природнім каменем, а тротуарів – кількома видами сучасної плитки;
висадження нових дерев;
монтаж вуличних меблів та засобів організації руху.

Крім того, авторами проекту передбачено монтаж сучасного освітлення, лавок та інших елементів дизайну.

Після реконструкції вулиці стануть більш дружніми до людей, проте буде збережено можливість проїзду та паркування транспорту. Варто зазначити, що проектом передбачено збереження максимальної кількості історичних елементів (ліхтарі, базальтова бруківка тощо). Також під час реконструкції буде відновлено покриття з природного каменю на проїжджій частині обидвох вулиць. Це підкреслюватиме історичну значимість та додаватиме туристичної привабливості місту”, написав Смушак.

Тендер на ремонт на площі Міцкевича оголошували тричі. Перший аукціон з визначення підрядника був запланований ще на 7 червня. Однак, його переоголосили через те, що жоден підрядник не подав свою пропозицію. Через три тижні відбувся другий аукціон, але підрядника знову не знайшли.

Оскільки тендер скасовували двічі, то 26 липня Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою самостійно знайшов підрядника та провів з ним переговорну процедуру.

Ремонт вулиць Міцкевича та Л. Українки буде проводити ТОВ “Шобелі Україна” – офіційний представник чеської будівельної компанії “Schobeli gruppe” в Україні. Проїжджу частину і тротуар планують зробити з гранітної плитки і на одному рівні. Очікувана вартість ремонту вулиці Міцкевича складає 6 854 347 мільйони гривень, вулиці Л. Українки – 5 503 446 мільйонів гривень.

Читайте також: Завтра і післязавтра рух у центрі міста буде обмежено. Схема об’їзду

Як виглядатиме сучасний дитячий простір на Міцкевича. ПРОЕКТ

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...