Мед Атлант

У Франківську за участю Міністра юстиції Павла Петренка відкрили оновлене приміщення обласного державного нотаріального архіву

Сьогодні, 31 серпня, на Івано-Франківщині з робочим візитом перебуває Міністр юстиції України Павло Петренко. В рамках візиту він взяв участь в урочистому відкритті реконструйованого приміщення Івано-Франківського обласного державного нотаріального архіву, що на вулиці Гаркуші, 15а.

На відкриття завітали також міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, представники обласної влади та духовенства.

Хочу подякувати Міністерству, Міністру, що децентралізація таки відбувається. І все більше послуг можна отримати на місцях. Зокрема, нещодавно ми відкрили ЦНАП ”на колесах”. А сьогодні, в таку гарну днину, ми відкриваємо це сучасне приміщення архіву, – відзначив міський голова.

На вулиці Гаркуші збудували повністю нове приміщення архіву, в якому зберігатиметься документація.

Ми працюємо на Галицький, 45 у тісному та старому приміщенні. Тому ми дуже раді новому приміщенню архіву. Люди потребують документів. Сховища на Галицькій заповнені на 100%. Коли перенесемо все звідти, то тут вже заповнимо на половину. У новому приміщенні кращі умови зберігання та відповідний температурний режим, – зазначила завідуюча обласного державного нотаріату Галина Стефанко.

Вартість ремонтних робіт з облаштування нового приміщення складає близько трьох мільйонів гривень. 1, 5 мільйона коштували лише механізовані стелажі. 
Це не просто приміщення, це питання збереження інформації про громадян, про їх власність. В цивілізованих умовах зберігатимуться архівні матеріали з 1944 року. Саме в цих умовах документи жителів області будуть захищені, – каже Міністр юстиції України Павло Петренко.
Під час урочистостей з нагоди відкриття Міністр також вручив відзнаки Міністерства юстиції нотаріусам з нагоди Дня нотаріату. З нагоди професійного свята нотаріуси отримали відзнаки і від представників обласної та міської влади.

Також у програмі перебування міністра на Прикарпатті – зустріч з професорсько-викладацьким складом та студентами місцевого вишу, ланч із журналістами, візит до Івано-Франківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та прийом громадян.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...