Мед Атлант

Три роки в кріслі губернатора Івано-Франківської області: як виконує обіцянки Олег Гончарук

Всього за час свого роботи губернатором Івано-Франківської області Олег Гончарук роздав 40 обіцянок, причому 15 з них він виконав, а ще 11 – провалив. Таким чином, на сьогоднішній день рейтинг відповідальності глави ОДА становить 37%, що ставить його останнім в десятці найвідповідальніших керівників областей.

В середині червня цього року губернатор божився перед медиками і вчителями, що навіть з урахуванням нестачі фінансування вони отримуватимуть зарплату з затримкою не більше ніж на місяць. Однак на початку вересня медпрацівникам дали зарплату тільки за червень, тому цю обіцянку він провалив. Трохи кращою ситуація була з виплатами зарплат вчителям – у них проблеми виникли тільки в одній територіальній громаді, інформує “Слово і діло”.

У серпні від  аналітиків отримало статус “не виконана” обіцянка політика по боргах перед бюджетниками, яку він дав 11 квітня 2017 року. Тоді Гончарук запевнив, що не допустить заборгованості із зарплати, хоча і зазначив, що субвенції з держбюджету на виплату зарплат працівникам держпідприємств в 2017 році не передбачені.

Найсвіжішою з виконаних обіцянок Гончарука зараз лишається обіцянка сприяти звільненню Романа Ілитчука – бійця АТО з Івано-Франківщини, який в ніч з 6 на 7 січня 2016 року у Дзержинську (через місяць був перейменований на Торецьк) декількома пострілами завадив п’яним працівникам МВС бити двох бійців “Айдара”, за що загримів у СІЗО за підозрою в нібито “замаху на вбивство” з перспективою потрапити за ґрати на термін до 15 років. З огляду на те, що Ілітчука після протестів армійців і місцевих жителів випустили на поруки, а обласна адміністрація зверталася до Генпрокуратури, МВС та військової прокуратури з проханням взяти справу бійця під контроль, статус обіцянки “виконано”.

Також на контроль аналітиків в червні потрапила обіцянка Гончарука не допустити в області силового вирішення конфліктів, включно з конфліктами на релігійному ґрунті, а в травні зрушило питання з реконструкцією історичного палацу Потоцьких, яку губернатор анонсував влітку 2016-го. За словами голови ОДА, мільярдер Олег Бахматюк, в чиїй власності палац перебуває зараз, готовий передати палац у власність міста за “символічну плату” і з весни “вирішуються юридичні питання”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...