Мед Атлант

Поліція почала затримувати тих, хто допомагав Саакашвілі на кордоні. Серед них – іванофранківець. ФОТО

Правоохоронці почали затримувати активістів, які у неділю, 10 вересня, допомогли екс-голові Одеської ОДА, екс-президенту Грузії Міхеїлу Саакашвілі перетнути українсько-польський кордон.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив екс-заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе.

“Почалися масові арешти і репресії наших активістів!

Зараз ось заарештували нашого активіста з Черкас – Андрія Котиченка. Він був безпосередньо серед тих, хто заводив Міхеїла (Ред. – Саакашвілі) в Україну, підтримавши волю і прагнення українського народу до демократії і справедливості. У ці хвилини його везуть до Львова”, – написав він.

Сакварелідзе додав, вчора п’ятнадцятьма представниками МВС був затриманий ще один активіст з Івано-Франківська – Олександр Бурцев, який також брав активну участь у подіях неділі.

“Ми вимагаємо негайно звільнити їх! Застерігаємо владу і закликаємо її представників миттєво припинити політичні репресії, оскільки це все безсумнівно дуже плачевно для них закінчиться, як це вже не раз відбувалося за часів попередників. Ми будемо захищати кожного нашого соратника і однодумця.

Просимо всіх львів’ян зараз негайно зібратися біля готелю «Леополіс» і допомогти нам відстояти наші права і свободи!”, – йдеться у дописі.

У Фейсбук згадуваний вище Бурцев написав, що його забрали до ГУ НП Львівщини і закривають.

Фото зі сторінки Бурцева

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко 26 липня видав указ про припинення українського громадянства екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі. Його звинувачують у тому, що в документах, які він заповнював, було вказано, що він не перебуває під слідством в Україні чи за її межами. Однак, як виявилось, на території Грузії його заочно заарештували.

Сам Саакашвілі заявив, що таким чином його хочуть змусити отримати статус біженця, але він такий варіант категорично відкидає і буде домагатись законного права повернутись в Україну.

21 серпня Саакашвілі, який перебував за кордоном, заявив про намір 10 вересня повернутися в Україну із Польщі через пункт пропуску “Краковець”.

Нагадаємо, лідер “Руху народних сил” Міхеїл Саакашвілі, як і заявляв раніше, 10 вересня повернувся в Україну – повернення грузинського політика було важким та видовищним.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...