Мед Атлант

“Даношу” відвідав Повноважний посол Королівства Данії в Україні

12 вересня перший заступник голови обласної державної адміністрації Марія Савка та Повноважний посол Королівства Данії в Україні Рубен Медсен завітали з робочим візитом до ТзОВ «Даноша» в селі Копанки на Калуського району.

«Даноша» – це компанія, яка вклала в Прикарпаття 84% інвестицій, які  уряд Данії інвестував у наш регіон. Вважаю, що сьогоднішня зустріч є надзвичайно важливою для розвитку області», – зауважила Марія Савка.

Упродовж зустрічі посадовець розповіла про вивчення досвіду європейських країн з функціонування агропромислового комплексу, впровадження ефективних стратегій розвитку сільських територій та залучення інвестицій.

Керівники цієї компанії представили сферу діяльності підприємства та розповіли про історію його створення. Українська сільськогосподарська компанія «Даноша» належить данським інвесторам. Додамо, що такі сучасні агропромислові комплекси є прибутковими на теренах Данії, Польщі та інших країн Північної Європи.

Також на зустрічі йшлося про співпрацю компанії з пайовиками, роботу соціального фонду, завдяки якому втілюються необхідні для місцевих громад проекти щодо розвитку інфраструктури, освіти, культури та спорту.

Гості ознайомилися з роботою біогазової установки, яка виробляє електроенергію і тепло з органічних відходів. Під час цього візиту було зауважено, що компанією «Даноша» ведеться будівництво другого біогазового заводу в Галицькому районі з перспективою його відкриття у 2018 році. До того ж підприємство втілює в життя нові інноваційні технології.

Читайте також: Африканська чума знову на Прикарпатті

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...