Мед Атлант

На вулиці Франка водії-порушники закатують в асфальт бюджетні гроші, не платячи штрафів. ФОТОФАКТ

Щодня на вулиці Франка автомобілісти масово порушують правила дорожнього руху, заїжджаючи на смугу для руху велосипедів. Попри те, що на вулиці розміщені відповідні дорожні знаки, автомобілісти з однієї смуги руху переходять на дві, займаючи смугу велосипедистів. За весь час на цій ділянці дороги патрульними не складено жодного адмінпротоколу про порушення правил дорожнього руху: перетин суцільної лінії і заїзд авто на смугу для велосипедів.

Про масові порушення розповідає франківський автомобіліст Володимир Калин, який щовечора повертається додому цією дорогою. Свідками заїзду транспорту на велосмугу стали й журналісти нашого сайту. Буквально за п’ять хвилин фотографування цієї ділянки дороги в обідній час нам вдалося зафіксувати факт порушення правил дорожнього руху мінімум п’ятьма автомобілями.

Як коментує МІСТУ речник патрульної поліції Микола Гурак, рух по велосмузі заборонено і за перетин суцільної лінії, якою велосмуга відділена від дороги, автомобілісту-порушнику світить штраф у розмірі 255 грн. Проте, поки жодної постанови за порушення цього правила дорожнього руху на вулиці Франка не складено. Як пояснює речник патрульних поліцейських, коли там є автомобіль патрульних, водії їдуть у своїй смузі і правил не порушують. Загалом жодної постанови про порушення цього правила дорожнього руху франківськими патрульними не складено. 

Смуги для руху велосипедів в Івано-Франківську розміщені на кількох вулицях: Франка, Січових Стрільців, Тичини, Івана Павла ІІ, Коновальця, Новгородській, Грушевського. На їх облашування: нанесення розмітки і встановлення відповідних дорожніх знаків, місто витратило чимало бюджетних коштів.

Під час покращення інфраструктури на вулиці Франка, автомобілісти неоднозначно сприймали такі інновації, коментуючи, що трафік на цій ділянці дороги щоранку і щовечора завантежений, тому однієї смуги для руху автомобілів буде замало. Проте, комунальники вирішили дати зелене світло велосипедистам і обмежили рух транспорту по частині вулиці Франка однією смугою руху.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...