Мед Атлант

В Івано-Франківську міністр освіти і науки Лілія Гриневич прокоментувала ситуацію з підручниками для 4-7 класів. ВІДЕО

Як вже писало МІСТО, сьогодні, 26 вересня, до Івано-Франківська з офіційним візитом завітала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. На зустрічі ректорів вишів України вона розповіла про особливості закону “Про освіту”.

Також Лілія Гриневич поспілкувалася з присутніми на заході представниками преси. Зокрема, вона прокоментувала ситуацію із підручниками для 4-7 класів.

У 2015 році була така ситуація, коли підручники закуповувалися 50/50. Половина була з державного бюджету, а другу половину мали закупити органи місцевої влади. З 2016 року ми все закуповуємо централізовано і зараз, наприклад, в минулому році 8-й клас, в цьому 9-й клас – все отримали. Отже, це питання було невирішене ще з 2015 року. У нас є багато областей України, де про цю проблему вже давно забули, бо закупили оцю свою половину для учнів 4-7 класів. На превеликий жаль, в Івано-Франківській області органи місцевого самоврядування цього не зробили. І добре, що хоч нарешті до цього взялися, щоб “закрити дірки”. Тому що частково підручники таки закупили, – каже Лілія Гриневич.

Світлина від Лілії Витвицької.

Читайте такожНові стандарти освіти в Україні: що змінить реформа

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...