Мед Атлант

Суд продовжив термін перебування під вартою Михайла Дерещука, який стріляв у середмісті в підприємця

Сьогодні, 28 вересня, в Івано-Франківську відбулося чергове судове засідання щодо замаху на вбивство відомого підприємця Ігоря Гербіна. Згідно з рішенням суду від 2 серпня, підозрюваному  Михайлу Дерещуку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 29 вересня.

Сьогодні прокурор Сергій Боровик запропонував продовжити термін перебування під вартою підозрюваного до 1 грудня. Та сам Дерещук просить змінити запобіжний захід.

Я не визнаю вину в тому, в чому мене звинувачують. Я не мав наміру вбивати Гербіна. Наш конфлікт був побудований не на хуліганських мотивах. Ми мали між собою неприязні особисті стосунки, які супроводжувалися погрозами та фізичною розправою з його сторони. А тому мої дії кваліфіковані неправильно, що, звичайно, впливає на міру мого запобіжного заходу. Зобов’язуюсь з’являтися до слідчого на всі його виклики і активно сприяти слідству, щоб встановити істину по справі. А тому прошу це врахувати і не продовжувати мені взяття під варту, а призначити будь-який інший більш м’який запобіжний захід

Окрім цього, підозрюваний скаржився  на стан здоров’я, казав, що він гіпертонік і не отримує відповідного лікування. Адвокати підтримали свого підзахисного, і просили “м’якшого заходу”, ніж взяття під варту.

Однак, рішенням суду Михайло Дерещук залишається під вартою до 1 грудня.

Нагадаємо, стріляв затриманий Михайло Дерещук  у відомого франківського підприємця Ігоря Гербіна 31 липня. Бізнесмен припаркувався поруч свого магазину. В цей момент нападник, який проходив повз автомобіль, випустив у бокове скло, поруч шофера, 6 куль. Після чого зник з місця події. Стрілянина трапилася на очах у десятків перехожих. Крім того, нападника зафіксували камери відеоспостереження, яких у тому районі чимало.Через 6 годин після цього підозрюваного затримали в одному з навколишніх сіл Івано-Франківська під час намагання переховатися з одного місця в інше. Між чоловіками напередодні трапився конфлікт, в ході якого підозрюваний отримав тілесні ушкодження і вирішив помститись. 9 серпня Ігор Гербін помер у лікарні. У Франківську підприємець був відомий під прізвиськом “Червонєц”. Згодом у мережі з’явилось відео, яке, ймовірно, стало причиною стрілянини.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...