Мед Атлант

В Івано-Франківську визначили переможців програми “Міські Ґранти”

Сьогодні, 4 жовтня, оголосили переможців зимової хвилі “Міських Ґрантів”. Загальний бюджет грантової програми склад 90 тисяч 500 гривень.

Оцінювання учасників проводилося незалежною комісією. Команди, що увійшли у шорт-лист конкурсу, презентували свої ідеї перед експертами «наживо». За результатами презентацій було обрано шість проектів, спрямованих на покращення різних аспектів життя Івано-Франківська та його жителів.

 Особливість цього проекту полягає в тому, що нам вдалося збільшити фінансування кожного з проектів-переможців. Зокрема, передбачено до 20 тисяч гривень на кожен з них. Програма « Міських Ґрантів» триває вже два роки і наразі франківці придумують найбільше проектів у галузі освіти, мистецтва і для вдосконалення міського простору, — зазначає організаційний менеджер Ярина Мельник.

Одна з переможниць Катерина Масляк виграла для своєї  соціальної програми 16 тисяч гривень. Її проект «Просвіта душі і серця» ставить за мету формування команди волонтерів, які працюватимуть у медичних закладах та допомагатимуть персоналу і людям, які залишилися без догляду рідних.

Найбільше балів від експертів, а також фінансування отримали ще такі проекти:

— “Мультимедійний лекторій в студентському просторі Paragraph”, що передбачає облаштування професійного лекторію з усім необхідним обладнанням  для розвитку молоді;

— Ековиставка сучасного мистецтва “Експансія” — виставка сучасної фотографії та інсталяцій для привернення уваги до питань екології й ознайомлення з актуальним мистецтвом;

— проект “15-35-65”, що передбачає встановлення спортивного устаткування у дворі ОСББ “Пасічнянське” і спрямований на згуртування людей різного віку;

— реставрація трьох старовинних вікон в Обласній дитячій бібліотеці на пл. Міцкевича, 4;

— “Кубок Західної Ліри з гри Боча”, що передбачає організацію та проведення відкритого турніру з гри бочасеред спортсменів із захворюваннями опорно-рухового апарату із західних областей.

Нагадаємо, що подача проектів на зимову хвилю “Міських Ґрантів” тривала з 21 серпня по 21 вересня. Загалом було подано 16 проектів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...