Мед Атлант

“Дім сірка” можуть вигнати з приміського села. ФОТО/ВІДЕО

Сьогодні, 19 жовтня, відбулася чергова сесія Микитинецької сільської ради. Серед іншого, депутати розглянули питання щодо несанкціонованого розташування притулку для тварин “Дім сірка” на території сільської ради.

Зазначимо, близько місяця тому волонтери перевезли притулок з Загвіздя в Микитинці. Саме в цьому селі їм придбали земельну ділянку під притулок. Відтак, юридично у жителів села та сільської ради немає підстав заявляти про “захоплення території”.

Жителі села обурені і вважають, що волонтери притулку самовільно зайняли територію. Люди не задоволені, бо собаки заважають їм спати, і крім того, неподалік є електрична підстанція. Не подобається членам виконавчого комітету Микитинецької сільської ради і те, що їх ніхто не попереджав про те, що в селі буде притулок. Зокрема, свою думку висловив Микола Сливоцький.

У свою чергу, керівник ГО Дім Сірка Наталя Когут зазначає, що у них є всі документи і ця ділянка від недавна вже їхня приватна власність. Згідно документу, який показала журналістам Наталя Когут, земельна ділянка, площею 0,1794 га, призначена для ведення сільського господарства. Втім, волонтерка каже, що наразі українським законодавством не передбачено, яке цільове призначення має мати ділянка під притулок.

Підсумовуючи дебати з волонтеркою, депутати сільської ради вирішили організувати ще одну зустріч і обговорити всі деталі розміщення притулку в селі.

Світлина від Mariana Ivantsiv.

Світлина від Mariana Ivantsiv.

Нагадаємо, 15 жовтня, в Івано-Франківську проходив марш за права тварин.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...