Мед Атлант

В Івано-Франківську брати Капранови влаштували “магічний сеанс”. ФОТО

Сьогодні, 27 жовтня, наше місто, в рамках фестивалю “Брама”, відвідали відомі українські письменники Дмитро і Віталій Капранови.

В ресторані “Black&White” Капранови організували “магічний сеанс”.

Як розповіли на зустрічі з франківцями письменники, до жанру фентезі торкнулися ще на початку, коли його не було у широкому вжитку. Починали писати російською мовою, як всі радянські люди, але розуміли, що цією мовою нічого путнього не напишуть, адже не знають російської культури. Нині українське фентезі не поступається закордоному, вважають Капранови, – пише “Галицький кореспондент”.

У творах кожного українського письменника є містика, перший твір у Кобзарі — Причинна. Леся Українка, Іван Франко, Михайло Коцюбинський — усі вони описують містичні речі, адже вони є в природі, – зазначають брати Капранови.

Стартував дводенний фестиваль фентезі “Брама” сьогодні. До Івано-Франківська завітали  близько 20 відомих гостей із цілої України. На прес-конференції з журналістами організатори розповіли з чого усе починалося та що очікує на переможців жанрового фестивалю завтра. 

Напередодні в рамках цього ж фестивалю відбулася зустріч із акторами українського фільму “Сторожова застава”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...