Мед Атлант

Франківський апеляційний суд залишив під вартою грузина, якого підозрюють у вбивстві і катуванні

Сьогодні, 7 листопада, в Івано-Франківському апеляційному суді заслухали скаргу грузина Мегіса Кардави, якого підозрюють у вбивстві і катуванні ув’язнених.

Нагадаємо, 1 листопада в Галицькому районі працівники столичного СБУ затримали екс-голову військової поліції Міноборони Грузії Мегіса Кардаву. Чоловік проживав у с. Задністрянське Галицького району з місцевою жителькою. Чоловік перебуває в розшуку Інтерполу. Він з 2012 року перебуває у розшуку за вчинення злочинів насильницького спрямування, передбачених статтями 24, 138 та 144 Кримінального кодексу Грузії. Згодом СБУ підтвердила, що затримала Кардаву. Відтак, згідно з постановою Галицького районного суду Івано-Франківської області громадянину Грузії обрано запобіжний захід у вигляді арешту терміном 40 діб та розпочато процедуру його екстрадиції на батьківщину.

Сьогодні підозрюваний разом із захисником Михайлом Лотоцьким апелюють щодо обраного запобіжного заходу. Мегіс не захотів їхати у суд, бо по дорозі з суду на нього може бути здійснений напад. Тільки підозрюваний бачив склад суду, грузина ж не видно із СІЗО за його бажанням, а лише чути.

Захисник Лотоцький вважає, що рішення суду першої інстанції не є законним. Тому просив його скасувати. Грузин заявив, що йому і в тюрмі загрожує небезпека. Просить відпустити або ж домашній арешт. Він додав, що хоче отримати статус біженця в Україні.

Суддя, вийшовши із нарадчої кімнати, ухвалив залишити без змін рішення суду першої інстанції.

Рішення апеляційного суду оскарженню не підлягає. Документ з ухвалою буде перекладено на грузинську мову, – завершив суддя.

Нагадаємо, у ЗМІ з’явилася інформація про те, що начебто Кардава був близьким соратником Саакашвілі. Однак сьогодні на своїй сторінці у фейсбук політик офіційно спростував ці звинувачення.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...