Мед Атлант

Будинок з химерами готують до реставрації: на вулиці Шевченка, 44 встановлюють риштування. ФОТО

У Франківську визначилися з фірмою, яка відреставрує фасад пам’ятки на Шевченка,44 – будинок з химерами. Там вже почали встановлювати риштування.

Незабаром розпочнуться підготовчі роботи щодо реставрації будинку,  – написав у фейсбук-спільноті “Позитивний Франківськ” Богдан Досюк.

Додамо, що Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини Івано-Франківської міської ради оприлюднив в онлайн-системі закупівель Prozorro звіт про укладений договір з реставрації фасаду будинку №44 по вулиці Шевченка.

Договір уклали з ТзОВ “Планетабуд”. Вартість робіт – 756 138 грн. Строк виконання робіт – 2 місяці.

ТзОВ “Планетабуд” зареєстрована в Ямниці, керівник і засновник – Круль Петро Михайлович.

Як вже писало МІСТО у статті “Реставрація чи побілка? Як зберігають старе обличчя міста” франківський архітектор-реставратор Ігор Панчишин знов-таки зазначає, що насамперед потрібно розробити повнокровний реставраційний проект, а не акт виконаних робіт із побілки химер.

Зрештою, навіть щоб білити, також треба знати чим, – акцентує архітектор. – І не варто поспішати з роботами зверху. Щоби врятувати будинок, треба його «лікувати» зсередини – підвали, піддашшя, конструкції, сходові клітки.

Читайте також: На вулиці Молодіжній за майже 100 тисяч гривень облаштують спортивно-ігровий майданчик

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...